– Det alle andre kaster, ser jeg verdi i, sier Johannessen.

I boligen i Gakori bor familien Ted og Linn Johannessen, sammen med barna Jakob og Sofie, og de store guttene til Ted, Fredrik og Christoffer, som er der annenhver helg.

– Vi trengte litt mer plass. Da kom jeg på tanken å bygge senger til ungene opp under taket. Dermed fikk vi mye gulvplass, viser Ted.

Sengene er bygd av gamle paller. Det er også en skillevegg mellom. Praktisk, tenker jeg, så slipper de å bli uenige. Med mer gulvplass ble det plass til en sovesofa, som er praktisk når familien har besteforeldrene fra Burfjord på besøk. Han har også bygd en bilseng, til den nest yngste.

Ted er en samler. Han tar vare på alt mulig. Paller og kabeltromler, kaistolper og rekved. Gamle kofferter har blitt til hyller. Pallene har blitt til alt fra bord og benker, til lister og rammer.

– Mye av dette kan andre også lage. Det er bare å bruke fantasien, sier han.

Selv finner han gode ideer fra interiørblader, oppussingsprogrammer og sitt eget hode.

– Gjenbruk er fint fordi det koster mindre og man sparer miljøet. Dessuten er det mange fine, solide ting, som ikke lages lenger. Det kan man fine en ny bruk til, som den gamle stråleovnen, forklarer Ted Johannessen.