Altaposten har tidligere omtalt 36-åringen som ble dømt til ett år og fire måneder i fengsel for en lang rekke lovbrudd, hvor det groveste var nedbrenning av ei hytte.

Mannen anket saken på bakgrunn saksbehandlingen og bevisbedømmelsen, og fikk nylig hørt saken sin i Hålogaland lagmannsrett. Mannen har hele tiden nektet for straffeskyld tilknyttet brannen.

– Handlet med forsett

Med grunnlag i bevisførselen om omstendighetene omkring den eksplosjonsartede brannen, mener rettens flertall at det er bevist ut over rimelig tvil at tiltalte skapte grunnlaget for brannen.

I lagmannsretten vurdering heter det blant annet at «det ikke var tegn til at andre enn tiltalte hadde vært på stedet i tilknytning til hendelsen, og at tiltalte selv sa til politibetjent NN at bare han var der.»

– Der er ingen opplysninger i saken som gir noe holdepunkt for annen gjerningsperson enn tiltalte, og tvil om hvorvidt det var han som helte ut betydelig mengde bensin inne i huset, blir rent teoretisk, heter det.

Flertallet finner det derfor hevet over rimelig tvil at tiltalte har handlet med forsett.

Fellesstraff

36-åringen har i tillegg til dommen fra Alta tingrett, en dom fra Salten tingrett som ikke er sonet. Lagmannsretten mener derfor at det bør utmåles fellesstraff.

Straffen fastsettes til fengsel i 1 år og 10 måneder i samsvar med rettens flertall. Mannen får 235 dager i varetekts fradrag.