– Slikt skal ikke skje. Dersom det er så alvorlig som det kan virke som, vil saken bli meldt både til barnevern og politiet, sier kommunalleder Mads Stian Hansen i Alta kommune.

Trakasseringen av 7-åringen skjedde tirsdag ettermiddag etter skoletid, men i SFO-tida. Flere eldre gutter skal ha kastet 2. klassingen i bakken og deretter tatt av han bukse og truse. Dette skjedde i skogen i SFO sitt uteområde.

(Dette avsnittet i denne nettsaken er redigert og modifisert etter at den ble publisert og informasjon om hendelsen er klarlagt, red anm.)

Fikk en sms

– Vi fikk en sms fra skolen. Der stod det at noen hadde hengt sønnen vår etter føttene og tatt av han buksa og trusa. Det var en kort sms, forteller faren til gutten som i går ble utsatt for mobbing i skogen ved Gakori skole.

Han kom hjem og fant kona si oppløst i gråt. Da viste hun ham sms-en fra skolen.

«Hei, .... ble utsatt for en krenkende handling i sfo-tida idag. Det var en gutt som tok ned buksa og trusa på han, og holdt han opp ned. Når de voksne kom, sprang gutten vekk. Gutten og guttens foreldre blir kontaktet, for dette er ikke akseptabelt.»

– Ja, det stemmer at det har skjedd. Etter skoletid har noen store gutter som ikke hører til på SFO holdt en unge opp ned. De skal også ha kledd av han buksa. Det er helt uakseptabelt, sier rektor Unni Tollefsrud.

Om det skal ha foregått steinkasting, hadde hun i morges ikke fått klarhet i ennå.

– Vi skal snakke med hver enkelt av de store guttene. Vi må huske på at de som har gjort det også er barn, sier rektor.

Ikke SFO idag

– Det går bra med gutten vår. Han er på skolen, men han skal ikke på SFO idag, selv om han vil det selv, sier faren.

De eldre guttene som skal ha gjort dette, var ferdige på skolen, mens 2. klassingen var på SFO. Det hele skjedde i skogen bak SFO, i et område som ellers brukes mye til lek. Det er vanlig at mange av de som er ferdige på SFO også er her. Det er ennå uklart hvordan det ble oppdaget av SFO-personalet.

Faren sier de selv tok kontakt med SFO etter at de mottok meldingen, men da var det ingen der som visste noe. Onsdag morgen ventet han på å komme i kontakt med skoleledelsen.

– Jeg er sint over at noe slikt kunne skje med sønnen vår i SFO-tida, mens gutten skal være trygg. Jeg lurer på om det er normal prosedyre å bare sende en sms når det skjer noe så alvorlig? Det hadde vært helt greit om det var noe med skolearbeidet eller lignende, men ikke når det gjelder noe så alvorlig, mener han.

Rektor beklager

– Dette er forferdelig. Slikt skal ikke skje. Vi ser svært alvorlig på det, sier kommunalleder Mads Stian Hansen.

– Dersom det er så alvorlig som det ser ut som nå, vil saken bli tatt videre til politi og barnevernet, slår han fast.

I løpet av morgentimene var det stor aktivitet på Gakori skole. Det var møter med personale og foreldre. Dessuten skulle rektor og skoleledelsen snakke med alle berørte parter.

– Hvor var personalet da det skjedde?

– Det var folk ute, men de så ikke episoden. Vi holder på å få klarlagt det hele, sier rektor Unni Tollefsrud.

– Er det vanlig at dere bare sender en sms?

– Nei, det er det ikke, og det har vi heller ikke gjort i dette tilfellet. Men jeg ser helt klart at vi allerede i går kunne ha innkalt til møte og håndtert saken annerledes. Vi kunne ha vært mer klar i kommunikasjonen med foreldrene, sier rektoren.

Skjer videre

– Etter at vi fortalte om saken, er det mange som har kontaktet meg og fortalt om lignende hendelser. Det skal visst ha skjedd flere ganger der i skogen bak skolen, sier faren til 2. klassingen.

Etter farens utsagn tar gutten det hele ganske bra. Han ville gå på skolen, men akkurat i dag skal han ikke på SFO.