Da Finnmark Ap plutselig snudde og åpnet for å vrake både Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng, for å få inn Helga Pedersen fra Tana som ny sekretær, vakte det oppsikt.

Aftenposten skriver onsdag at også Troms Ap snudde i tolvte time.

Fredag i forrige uke kalte Troms Ap inn til pressekonferanse, der fylkeslagets styre la frem en enstemmig innstilling på Stenseng som partisekretær.

Men ifølge anonyme kilder Aftenposten har snakket med, skal det langt fra vært opplagt at Troms ville støtte den sittende sekretæren.

Det som ikke kom frem på pressekonferansen var at styret dagen før også hadde innstilt på Helga Pedersen. Ifølge Aftenposten forteller kildene, som kjenner til styrets arbeid, at det var bredt flertall for Pedersen. Kun én person som deltok på møtet argumenterte mot.

Styret skal ifølge Aftenposten ha vurdert det slik at de kunne beholde Myrseth i sentralstyret og samtidig bytte ut Stenseng.

Selv om Aps valgkomité enstemmig innstiller på at Kjersti Stenseng skal fortsette som partisekretær, har ikke Pedersens støttespiller gitt opp. De teller nå mandater, for å se om det er mulig å få et flertall bak Pedersen på landsmøtet.