Nå skal hotelldirektør Kari Flesvik åpne Finnmark for markedsdirektør Axel Huus.

– Reiselysten til Nord-Norge er stor. Dette hotellet blir kjempeviktig for oss, sier Huus.

Nye muligheter

I går skiftet hotellet i Alta navn og eier for femte gang på 39 år.

Se videoreportasje i vinduet øverst i artikkelen!

– Det startet med Alta hotell. Deretter SAS Alta hotell, så North Cape hotell – og for 17 år siden Rica hotel Alta. At vi nå er inne i vårt femte ekteskap tolker jeg som at vi er populær og ettertraktet, sier direktør Kari Flesvik.

– Scandic er store, faktisk størst i Skandinavia. De har 230 hoteller og 14.000 ansatte. De kommer til å tilføre oss nye gjester, noe som igjen vil komme altasamfunnet til gode, hevder hun.

Satser på Alta

Nordlysbyen Alta klinger godt lokalt. Men i den store verden er det Tromsø som gjelder i nordlyssammenheng. Byene har nå hvert sitt Scandic hotell.

– Turister sendes til begge hotellene, sier markedsdirektøren diplomatisk.

For de ansatte ble dagen delt i to i går. Frem til klokken 14 sjekket de gjestene inn gjennom Ricas datasystemer. Klokken 14.15 var fire Scandic-gjester registrert i de nye systemene.

– Veldig spennende. Systemene virker bedre enn de gamle. Det var litt manglende informasjon i starten av oppkjøpsprosessen, men den siste tiden har vi blitt satt godt inn i hva oppkjøpet betyr for oss. Vi er veldig fornøyd og synes dette er spennende, sier bookingsjef Lars Holand.

Brask og bram

Åpningen av Scandic Alta foregikk med champagne og marsipankake. Og taler selvsagt.

– Er dere klare til å gi gjestene en fantastisk opplevelse hos Scandic Alta, spurte Axel Huus med champagneglasset i neven. Et unisont JA!!! tyder på at innstillingen er den rette.