I oppkjøringen mot dagens kommunestyremøte ble det klart at Ellinor Nilsen (Frp) tok brudd med sine egne partifeller. Hun var listet opp som «uavhengig» da navneoppropet kom.

Altaposten kjenner til at Nilsen er i ferd med å felle dermed Ronny Berg (Frp), som har vært «klar» som ordfører helt siden Sp hoppet fra sosialistene til de borgerlige en uke etter valget.

På sin Facebook-side skriver Ronny Berg at han føler seg dolket i ryggen:

«Livet slutter aldri å overraske. Kommunestyret skal konstitueres kl 10:00. Klokken 08:30 kommer et medlem i FrP sin gruppe og sier hun bryter med partiet og vil sette inn Ap-Sv-KrF og MDG. Da har vi ikke flertall og jeg er utrolig skuffet over at noen kan dolke partiet og personene på en slik måte. Jeg tar dette personlig også ovenfor partiene H-Kp-V og Sp som vi hadde en avtale med.»

Informerte gruppa

I stedet for å innsette Berg og sørge for at kommunen fikk sin første Frp-ordfører, ligger det an til at partiveteranen stemmer med de rødgrønne, og at hun dermed er på å sette Monica Nielsen (Ap) inn i ordførerstolen.

Altaposten er gjort kjent med at Nilsen informerte kommunestyregruppa i Frp klokka 08.15 i dag morges. Etter det Altaposten erfarer, så er det de høye politikerlønningene som ble avgjørende for at Nilsen brøt med de blå og stilte som uavhengig representant i dagens kommunestyremøte.

Som følge av bruddet stiller Nilsen som uavhengig representant. Hun får etter hva vi forstår ikke noen posisjoner i det nye samarbeidet, sånn sett kan snuoperasjonen ikke sies å ha vært personlig gevinster som førte til dette.

Preget

Altaposten forsøkte i tiden før kommunestyremøtet ble satt å komme i kontakt med en rekke politikere, for å få bekreftet ryktene som gikk før møtet ble satt. Men det var helt tyst på rådhuset, selv om mange virket preget av det som var i ferd med å hende.