22,2 kilos laks tatt i Altaelva Foto: Jarle Mjøen

Det skjedde lørdag kveld da resten av Alta var på blueskonsert og hørte Åge Aleksandersen.

– Laksen ble tatt på flue, ei hjembundet flue som fisker godt i dårlig vær. Den store hannfisken klarte ikke å stå i mot uværsflua, forklarer fiskekompis Alvin Mortensen.

Stolt fisker

Fiskekompisen fulgte dramaet som gikk over en kort time, og fikk til slutt æren av hente opp laksen ved å ta tak i sporen og løfte den på land.

– Den var tung, men jeg kjørte den knallhardt fra første sekund. Egentlig fryktet jeg aldri at den skulle slippe, sier en stolt Roger Nilsen som fikk lurt laksen fast på flua. Med laksen han fikk lørdag kveld nær fordoblet Roger sin egen personlige rekord.

– 12 kilosen som inntil i går var min største laks blir jo nesten liten i sammenligning, mener storfiskeren som mange timer senere fortsatt er i lykkerus.

Flere laks

Det er tatt flere laks i løpet av helga. Blant annet har de tradisjonelle storfiskerne i Alta, Johnny Nordgård og Kai Henning Skimelid, begge landet store lakser i løpet helga.

Altaposten kommer tilbake med oppdatert laksebarometer og mer om hvordan rekordfiskene ble tatt i vår papirutgave mandag.