– Fra nå av vil Thon hotel Alta styre frokosten selv, et ønske som også har ligget til grunn for ombyggingen, sier Linda Heltne, direktør for Thon hotel Alta.

Fornøyd med Peppes

Til nå har Peppes vært frokostleverandør for Thon. At dette nå tar slutt skjuler ingen kritikk av dem, forsikrer Heltne.

– Langt i fra. Peppes har høy kvalitet og vi har samarbeidet bra, men nå ønsker vi ganske enkelt å ta kontrollen selv. Det er det hele, sier hun.

Peppes vil også miste noe av sitt lokale, om lag fra der buffeten i dag står og arealet vestover mot Altaposten-bygget. Også deler av Jernias tidligere lokale skal inn i det som Heltne sier vil bli meget god plass for frokostgjester.

Har dere på plass nok kjøkkenansatte?

– Vårt kjøkkenpersonell er allerede i gang. De fulgte med hit da drifta ble lagt ned ved Thon hotel Vica i Bossekop, sier hun.

– Når får vi samlet alle ansatte her, og det er vi også glade for, sier hun.

Videreføring

Oppgraderingen som nå står for døren er en videreføring av oppussingen som ble gjort i 2015, da tredje etasje fikk nye, fine lunchlokaler.

Thon har også fikset "fronten".

– Hotellet vårt får ny resepsjon med et moderne lobbyområde hvor gjester kan hygge seg. Vi er også glad for å kunne tilby gjester frokost, lunsj og middag i vår nye restaurant i 1. etasje.  Thon Hotels er kjent for sine gode frokoster og har vunnet mange priser for utvalg, kvalitet og presentasjon, sier Linda Heltne. Designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, og interiørarkitekt Trond Ramsøskar står bak oppussingen.

– Ved oppussingen har vi satset på sterke, gode farger som passer til kulturen i Alta. Området i resepsjonen er åpnet og gir nå et luftig inntrykk. Den har fått en hyggelig sittegruppe hvor man kan beskue litt av livet i hotellet, sier Sissel Berdal Haga.