Fra klokka 21.00 og utover valgnatta kan du følge opptellingen til både fylkestings- og lokalvalget i din kommune, direkte her på Altaposten. Via løsningen du finner øverst på forsiden av altaposten.no på mobil eller pc er det mulig å søke på ønsket kommune eller fylke, men for å gjøre det enkelt for deg, har vi klar lenka til våre kommuner og til fylket, her:

Alta

Kautokeino

Loppa

Finnmark

Tallene oppdateres fortløpende og uten opphold, slik at du er i stand til å få de ferskeste oppdateringene umiddelbart når de foreligger. Før klokka 21 vil du kun få opp «rammeverket», da det i henhold til valgloven ikke er lov å publisere valgresultater før alle landets stemmekontor er stengt. Men fra 21 blank braker det løs!

Løsningen inneholder en hel del snadder - se lengre ned i denne artikkelen om du vil vite mer.

Øverst på siden finner du et søkefelt, der du enkelt kan søke opp den kommunen du måtte ønske.

Videre ned på nettsiden finner du detaljert informasjon, som kan være både spennende og nyttig å følge med på mens opptellingen foregår.

Oppslutningen i prosent og antall stemmer vil endre seg fra klokka 21 og helt fram til siste stemme er talt opp. Altaposten vil fortløpende rapportere på bakgrunn av tallene.

Kartet du finner videre ned på siden, viser hvordan hver stemmekrets har stemt. Her kan du se hvor partiene har sine «høyborger».

Kartet er grått fram til resultatene begynner å tikke inn. Etter hvert vil hver stemmekrets markeres ut fra fargen til det største partiet i kretsen.

Nederst i artikkelen finner du en grafikk som viser hvordan hvert enkelt parti gjør det i den aktuelle kommunen, målt opp mot landsgjennomsnittet, og aller nederst ser du hvordan kommunen har stemt i fylkestingsvalget.

Artikkelen vil holdes åpen for alle, sier redaktør Rolf Edmund Lund:

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne delta i den demokratiske prosessen som et valg er, og at de skal være i stand til å følge med direkte på opptellingen av stemmene. Folk skal kunne holde seg oppdatert hos oss, uavhengig av om de er abonnenter eller ei, sier Lund.

Løsningen er levert av Aftenposten i samarbeid med Polaris Media.