I løpet av ett år gjennomfører vanligvis Altaposten litt over hundre bingoer, hvor én av de i gjennomsnitt ikke går etter planen.

– Vi har hatt maks utur denne vinteren. Vi har i 2023 hatt tre TV-bingoer og én radiobingo som ikke har blitt gjennomført som de skulle. På tre av disse er det snakk om ting som foregår utenfor mediehuset, mens det én gang har vært feil hos oss, forklarer direktør Tor Sara og innholdsprodusent Karianne Engelien Anti.

Allerede sist tirsdag måtte TV-bingoen avlyses etter tekniske problemer. Bongene som var kjøpt til sendingen kan brukes tirsdag 30. mai.

– Vi beklager selvfølgelig til alle som er glade i å spille bingo, men vi jobber knallhardt med at den skal rulle og gå, forsikrer Sara.

Han understreker at det ikke er utstyret det står på. Altaposten fornyer stadig vekk systemene og har eget IT-selskap som går over alt mediehuset har.

Når det først dukker opp feil i den lange rekken med sendere, stopper det opp.

– Vi har flere elementer når vi sender, spesielt på TV-bingo. Da sender vi det både til RiksTV, samt fem-seks kabelselskap. Vi har kvelder hvor noen hører det helt greit, mens andre ramler ut. Da velger vi rett og slett å stoppe hele bingoen.

– Vi er egentlig ikke ansvarlige når signalet er sendt fra oss, men så er vi veldig glade i bingospillerne, og vi prøver å gjøre ting så redelig som mulig. Har man kjøpt en bong og ikke får spilt, ta kontakt med oss, så får man spilt neste gang.

Duoen lover at de avlyste sendingene blir tatt igjen, slik at det noen uker blir dobbelt opp med bingo. Allerede er én av sendingene tatt igjen.