Ingen andre arrangement drar så mye folk til Bullkaia i Bukta som Alta sjøredningskorps' årvisse «maritim dag». Årets utgave gikk av stabelen lørdag, og oppholdsvær med behagelige temperaturer bidro til at ekstra mange tok turen.

– I fjor hadde vi duskregn stort sett hele dagen, og ble besøkt av rundt 700 stykker. Hittil har vi hatt mellom 700 og 800 personer innom, vil jeg anslå, sier leder i Alta sjøredningskorps Geir Aslaksen da vi snakker med han i halv ett-tiden.

Da har han akkurat blitt fisket opp fra sjøen av mannskapet om bord på RS Kaptein Skalgen, som gjestet Alta og avholdt en liten redningsøvelse i havnebassenget.

– Vi skulle egentlig hatt besøk av Sea King også, men de hadde hatt oppdrag gjennom hele natta og mannskapet hadde behov for hvile, sier Aslaksen.

Geir Aslaksen

Flott stemning

Men om helikopteret uteble, så la ikke det noen demper på stemningen:

– Nei, det har vært et utmerket arrangement, med en jevn strøm av folk hele tiden. Vi skulle ikke starte før ti, men allerede en halvtime før var de første på plass. Helt siden vi startet har det vært en lang kø av unger som ville ha en kjøretur med Elias. Vi fikk på plass to båter, men likevel har vi ikke klart å ta unna. Det sier litt om hvor populær Elias-båtene er hos ungene, smiler Aslaksen.

Fantastisk gjeng

Han sender av gårde en aldri så liten takk til Alta Musikkorps, som var her i anledning 125-års juibleet til Redningsselskapet og bidro med å skape flott stemning.

– Og så må jeg jo bare skryte av folkene våre i sjøredningskorpset. Vi satte i gang med riggingen til arrangementet i går kveld, og i dag morges var det bare siste finishen som gjensto. Folk har stått på og jobbet godt nå før arrangementsstart. Helt utrolig. Og RS Ung har også vært med oss, de er en fantastisk fin gjeng, de er skikkelig ivrige og står på. Det varmer å se, sier Aslaksen.

  • Altaposten kommer tilbake med en artikkel fra arrangementet i avisa mandag.