– Dette er en unik anledning for altaværingene å støtte opp om lokalfotballen i byen. Det er gratis inngang, der våre mange støttespillere og fantastiske næringsliv betaler en gitt sum for hver tilskuer som møter opp i Finnmarkshallen. Ta med deg noen venner og bidra til god stemning på tribunen og viktige inntekter til Alta IF og naboklubbene, sier Andreas Markussen.

Satser på 1200 tilskuere

Opplegget er like enkelt som det er genialt. Enkeltpersoner og en rekke bedrifter har forpliktet seg til en betale en viss sum per tilskuer som dukker opp når Alta IF møter Grorud på hjemmebane på søndag. For hver tilskuer over 750 skal 40 prosent av inntektene fordeles på naboklubbene BUL, Tverrelvdalen IL, Rafsbotn IL, IL Frea, Kaiskuru IL og Nerskogen IL. Kjente lokale fotballpersonligheter som Tore Reginiussen, Magnus Andersen og Trond Fredrik Ludvigsen er blant støttespillerne som sørger for klingende mynt i de respektive klubbkassene.

– Tilskuerkapasiteten i Finnmarkshallen er 1200 mennesker, og vi satser selvsagt på å fylle hallen på søndag. Vi har opplevd en formidabel oppbacking fra næringslivet og er veldig takknemlig for alle som har sagt seg villige til å bidra. Målet er å lage en skikkelig folkefest, kommenterer Markussen, som selv spilte sentralt på Alta IFs midtbane da bunnlaget Finnsnes ble slått for en knapp uke siden.

Jakter opprykk

Han legger ikke skjul på at det er mer enn økonomiske motiver som ligger bak ønsket om en stappfull hall.

– Det er en stor opplevelse å spille fotball foran så mange tilskuere. Vi kjemper om opprykk til 1. divisjon, og det er klart at god støtte fra tribunen vil gi spillergruppa en skikkelig boost når Grorud kommer på besøk. Det ligger an til en meget spennende sesongavslutning, og forhåpentligvis vil vi være med å kjempe om seriegull til siste slutt, sier midtstopperen.

Det vil være konkurranser med flotte premier før kampstart og i pausen. Blant annet får de fremmøtte muligheten til å vinne en splitter ny tv til en verdi av 20.000 kroner.

– Dette er verdens enkleste dugnad, og vi håper at så mange som mulig kommer. Vårt mål er å gi publikum en god fotballopplevelse. At Alta IF og naboklubbene også får en økonomisk gevinst er en kjempebonus. Det er ambisiøst å sikte mot 1200 tilskuere, men jeg tror ikke det er urealistisk. Sammen kan vi klare det, smiler Markussen.

Alta IFs oppgjør mot Grorud starter klokken 15.00 søndag ettermiddag.