Det er den klare beskjeden fra salgsansvarlig Mats Jakobsen i selskapet My Event, som står bak Nordnorsk handelsmesse. 13. til 15. oktober blir det salgs- og utstillingsmesse i storstua Finnmarkshallen, for første gang på mange år.

20 år siden sist

– Tar jeg ikke helt feil, så var den siste ordentlige handelsmessa her i 1997. Det blir 20 år siden, sier Jakobsen, som forteller om fantastisk mottakelse i  Nordlysbyen.

– Responsen har virkelig vært bra. Absolutt alle har vært interessert i konseptet, så det ligger an til å bli fulltegnet, sier Jakobsen til Altaposten.

Etter mange år med stor messevirksomhet, ble det plutselig et vakuum i markedet. De fleste opp i en viss alder husker Altamessa i Gamle sentrum, der aulaen ble fylt opp av spennende bedrifter.

– Det ble kanskje for mye en periode, men nå er mitt inntrykk at interessen er tilbake for fullt, både hos folk og bedrifter, sier Jakobsen.

Bredde i tilbudet

Nordnorsk handelsmesse legger stor vekt på å sikre stor bredde i det som skal fylle Finnmarkshallen. Når hele familien inviteres, må det være noe for alle, mener de. Et hoppeslott skal fylle 450 kvadrat, mens det blir alt fra klær og mote til møbler, kjøkken og reiseliv.

– Alta har en veldig stor motorbransje som i seg selv er attraktiv, fra biler til atv og scooter. Mange blir med, men det som ikke fylles av lokale bedrifter, kan fylles av forhandlere som har andre merker. Som Porche, Tesla og Audi, beskriver Jakobsen.

– Sånn er det forsåvidt også når det gjelder klær og mote. Vi har motebutikker fra Tromsø som er mer enn klar til å vise seg fram i Alta. Kombinasjonen av lokale varer og noe nytt appellerer, tilføyer han.

I tillegg blir det naturligvis kafe.

– Her legger vi opp til å kombinere det profesjonelle med idrettslag som gjerne vil tjene noen ekstra kroner og selge sine selvvalgte ting. Vi er opptatt av å ha lokale samarbeidspartnere, sier Mats.

Det blir videre konkurranser og premietrekning på inngangsbilletten. Den fungerer som et lodd og premiene kan bli riktig så fine. En egen konferansier vil lime det hele sammen.

– Vi jobber også med å få til en avsluttende messebankett, sier han.

Imponert av hallen

Messe-arrangøren er svært imponert over fasilitetene i Alta.

– Hallen er rett og slett en Rolls Royce i forhold til hva vi er vant til i Tromsø, der vi hadde messe i mai. Skarphallen er alternativet i byen, men det kan rett og slett ikke sammenlignes med Finnmarkshallen.

– Jeg er søkk imponert, sier han.

Det ligger en til å bli en suksess i oktober.

– I tilfelle ligger alt til rette for et årlig arrangement i Alta. Det er ikke så mange byene i Nord-Norge som har forutsetninger for den slags, men det er for galt at man skal måtte dra til Østlandet for å få et ordentlig messetilbud, mener Jakobsen.