Politikeren har vært opptatt av å bedre samferdselsstrukturen i Vest-Finnmark, og har med sitt utgangspunkt i distrikts-Alta gitt båtkommunikasjonene i Østre Altafjord spesiell oppmerksomhet.

Den nye rutestrukturen som nå er ute på høring, og som skal ut på anbud for iverksettelse fra 2016, fikk i går strålende mottakelse fra Alta kommune.

Ordfører Laila Davidsen betegnet Vargsundekspressen, som reetablerer hurtigbåtforbindelsen Alta-Hammerfest-Alta, som en seier for Alta-miljøet.

- Det er mye som ser veldig bra ut ved første øyekast. Analyserer vi litt ser vi at ruteopplegget ikke er gjort økonomisk bærekraftig, konkluderer imidlertid Persen.

Stasjonert i Hammerfest

Persen er opptatt av at Vargsundekspressen må stasjoneres i Hammerfest, og at første avgang til Alta blir så tidlig på morgenen at passasjerene er framme i Alta så tidlig at de kan benytte SAS og Norwegians direktefly sørover.

Hans forslag er at Vargsundekspressen returnerer direkte til Hammerfest, noe som vil passe passasjerer som skal til sykehuset perfekt. På ettermiddagen ønsker Frp-politikeren at båten fra Hammerfest fungerer som returtransport for alle som har vært på sykehuset. Rotasjon to avsluttes med avgang fra Alta på kvelden slik at flypassasjerer fra direkteflyene kan benytte båten for å komme seg hjem til Hammerfest.

- Ei ekspressrute mellom Hammerfest og Alta må ta utgangspunkt i de to store passasjerbehovene; altaværingenes ønske om enkel transport til sykehuset og hammerfestingenes transportbehov knyttet opp til direkteflyene fra Alta lufthavn. Det foreslåtte ruteopplegget, som ikke gjør det mulig å benytte ekspressen i kombinasjon med direkteflyene, blir et slag i lufta, mener Persen.

Blokkerer

Frp-politikeren er etter å ha jobbet tett med saken, både i det politiske og administrative miljøet, ikke i tvil om at det finnes sterke motkrefter mot ekspressforbindelsen til Hammerfest.

- Jeg ønsker ikke å nevne navn på motkreftene. Dette handler mer om flyplass enn om båt, og det er virkelig trasig dersom et godt tilbud for hele regionen skal bli sabotert av sterke enkeltpolitikere, slår Persen fast.

I dagens Finnmark Dagblad setter Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen ord på sin skepsis til ei rute som vil mate flypassasjerer inn til Alta lufthavn. Han peker på at argumentasjonen for ruta har vært pasienttransport.

- Det trodde jeg også var årsaken til at Alta kommune ville ha ruta opp, ikke for å mate flyplassen, sier Jakobsen til FD.