Saksbehandling og helse er de områdene hvor Loppa kommune scorer best på det såkalte Kommunebarometeret 2018 fra Kommunal Rapport. Driftsmarginen til kommunen ligger godt i forhold til landets øvrige kommuner og barometeret konkluderer slik:

Legedekningen

Barometeret slår fast at legedekningen i Loppa er helt i toppsjiktet målt per innbygger, med 36,1 leger per 10.000 innbyggere. Alle fastlegene i  Loppa har ledig plass på sine lister. Helsesøsterdekningen i kommunen er også langt over snittet og knapt noen andre kommuner i landet har en så god dekning av helsesøster. Her havner Loppa på en fjerdeplass.

Heller ikke mange andre kommuner har så mange ansatte med videreutdanning innen psykisk helsearbeid, målt mot antall innbyggere, viser Kommunal Rapport sin gjennomgang. Loppa har svakest plassering innenfor barnehager (374.plass), grunnskole (333.) , samt pleie og omsorg(324.) Selv om barometeret konkluderer med at Loppa har litt for få plasser for demente i sykehjem, blir det slått fast at 80 prosent av de ansatte i pleie og omsorg i Loppa har fagutdanning, noe som blir sett på som bra.

Lærekrefter

Elevens karakterer ved utgangen av 10.klasse i Loppa har de siste årene vært svært gode og resultatene for fjoråret som kommer fram i dette kommunebarometeret viser at nivået er som gjennomsnittet de siste fire årene.

Flere av lærerne ved ungdomsskolen oppfyller i dag ikke de nye kravene til fordypning i fagene matematikk, engelsk og norsk noe som Kommunal Rapport bemerker vil gi kommunen en stor utfordring med både etterutdanning og rekruttering. I befolkningen i Loppa er det få innbyggere som  har sosialhjelp som hovedinntektskilde, selv om det er en andel mottakere av sosialhjelp litt over normalen for norske kommuner.