I flere uker har det vært knakende godt sommervær og temperaturer langt over 20 grader i Finnmark. Og, den flotte sommervarmen lokket lørdag mange ut til Gakorivannet hvor det finnes både stupebrett og en flytende brygge.

– Herlig temp

En av de som lot seg lokke ut i vannet var altajenta Andrea Olsen som lørdag formiddag hadde tatt med seg hunden Loke for en aldri så liten dukkert.

– Dette været må utnyttes og da passet det bra å svømme litt, ler Olsen som bedyrer at vannet i Gakori holder en god og varm temperatur.

– Jeg vet ikke hvor varmt det er i vannet, men det føles om 20 grader, ler hun mellom svømmetakene.

– Flott sted

Hunden Loke var dog mer skeptisk.

–Kom da, kom da, lokker hun på hunden som etter litt nøling endelig plumper uti.

– Dette er andre gang jeg er her og det er ikke uten grunn, for det er et veldig flott sted for bading og soling. Spesielt når det er så varmt som nå, så det blir nok flere turer i løpet av uka, sier Olsen.

Første dukkert

Ved badebrygga var det fullt av ungdom som koste seg stort, og på stupebrettet kunne Altapostens utskremte se en lang kø av glade barn og unge som ville teste stupeferdighetene.

–  Dette er første gang vi er her og vi ble overrasket hvor mange som er her, sier Bhuwan Regmi som bor i Alta og som opprinnelig kommer fra Nepal.

– Jeg har vært på Lathari en rekke ganger i sommer, og en venn tipset meg om Gakorivannet, så det måtte jeg teste ut i dag, sier Regmi før han stuper ut i vannet.

– Er det kaldt?

–Det føles som minus 20 grader de første sekundene. Men etterhvert føles det godt og varmt, ler han.

BADEKOS: Bhuwan Regmi og Zayzay Dwehl koste seg stort i Gakorivannet i helga. (Foto: Reiulf Grønnevik)

Måtte teste

Zayzay Dwehl fra Liberia var også en av mange som testet badetemperaturen i det populære vannet lørdaf formiddag.

– Jeg har også badet masse på Lathari i sommer, men i dag ville jeg teste Gakorivannet som jeg har hørt mange gode ord om. Det er nok litt varmere i Liberia hvor jeg er vokst opp, men denne temperaturen fungerer finfint for en dukkert eller to, ler 20-åringen.