– Vi er selvfølgelig skuffet for at Kurt Wikan ikke ble valgt, er sikker på at det ville vært lettere å få det til med han, sier Jan Martin Rishaug til Altaposten.

Stemmetallet ble til slutt 36 mot 31 da valget skjedde søndag formiddag. Da hadde flere lokallag tatt til orde for sine kandidater. Det var Jan Olav Evensen fra Lebesby som foreslo Holmgren, som er ny leder av Finnmark Senterparti. Altas Liv Unni Opgård ble valgt inn som styremedlem.

Senest lørdag uttalte Jan Martin Rishaug at de ville støtte opp om nominasjonskomiteens forslag på Kurt Wikan fra Pasvik. Tidligere denne uka hadde avtroppende leder, Geir Adelsten Iversen, lansert Heidi Holmgren fra Nordkapp kommune.

– Vi er spent å se på hva som skjer. Vi vet jo hva som har skjedd i Honningsvåg, og er spent på å se hva som vil skje i Finnmark Senterparti, sier Jan Martin Rishaug på telefon til Altaposten.

foto
– Det virker som om man enten må være fisker eller reindriftsutøver for å bekle sentrale verv i Finnmark Senterparti, sier Jan Martin Rishaug. Foto: Arkiv

– Vi får håpe på det beste. Og det får vi se når det har gått litt tid, om man tenker Altas ve og vel mer enn frem til i dag, sier han videre.

– Det virker som om man enten må være fisker eller reindriftsutøver for å bekle sentrale verv i Finnmark Senterparti. Wikan er ingen av delene, så jeg tror det spilte en stor rolle, tror Rishaug.

De som ville ha Kurt Wikan trakk særlig frem hans lange erfaring i Finnmark Senterparti og næringspolitikken. Holmgren har bakgrunn fra fiskerikommunen Nordkapp. Hun er utdannet fiskerikandidat ved UiT, og vokst opp i en fiskerfamilie. Hun har vært med i Senterpartiet i tre år.

Iversen trer av etter 8 år som leder av Finnmark Senterparti, etter å ha blitt vraket av nominasjonskomiteen.