Om det største høydepunktet var fotballturneringa eller banketten etterpå, vites ikke. I alle fall: Laget «Veggen» vant turneringa, etter at alle som møtte «Veggen» måtte gi tapt. Finalen ble til slutt avgjort på straffespark.

VenneturneringDe har vært en kompisgjeng som har jobbet i lag på initiativ fra Mathias Sønvisen Moe. Selv har han nok lagt ned 500 timers arbeid gjennom året. Etter turneringa ble det bankett på BUL-huset, med påfølgende busstransport til afterparty på City Scene. Dette var andre gang de arrangerte «Prosjekt Z». Mathias sier de allerede har planer om å få til et arrangement neste år.

– Vi har nå over 69.000 klikk og det er over 3.800 unike personer som har engasjert seg på vår Facebookside, sier Sønvisen Moe.

– Prosjekt Z er en useriøs fotballturnering der alle kan være med, alle over 15 år og som kan stille et 7-er-lag, sier han.

Foreløpig ser det ut som årets Prosjekt Z skal gå i null. Blir det overskudd, vil det bli tilbakebetalt til kommunen, for den støtten de fikk der.

Bakgrunnen for det hele var da kompisgjengen innså at de var blitt for gamle til Altaturneringa. De lagde showlaget B.R.A. (Bossekop, Rafsbotn, Alta) og siden har det ballet på seg.

(Alle foto: Therese Stenbakk)