Men det er nettopp det som har skjedd mens Kåre Kristensen AS har gravd ny kloakkledning parallelt med Løkkeveien i Alta sentrum. Området som bare ble kalt «myggmyra» før man for 50 år siden begynte å bygge der, har for alle byggherrer framstått som en sump av leire og myr.

Overraskelsen var derfor stor da gravemaskinskufla banket borti fast fjell bare 30 cm under gangveien langs Løkkeveien.

– Det skulle ikke være fjell der, så det var uventet. Vi vurderte å forsøke å grave oss rundt bergnabben som er kommet til syne, men i samråd med kommunen bestemte vi oss heller for å sprenge oss videre bortover til G-sport, der jobben stopper for vårt vedkommende, sier Paul Tore Kristensen i Kåre Kristensen AS.

– Dette er Komsas tå, sier sprengingsekspert Odd Thomassen til Altaposten.

Han og to andre karer fra Odd Mathisen AS er hyret inn for å sprenge en kanal i berget, som kloakken skal ligge i.

Thomassen har en teori om at det er Komsa som breier seg utover og har en «avlegger» som stikker inn på myggmyra.

Det tror også byggeleder Jan Eirik Eilertsen i Alta kommune. Han håper den underjordiske bergknausen ikke er altfor stor.

– Vi tror den stopper etter 20-30 meter, så vi skyter oss gjennom til vi kommer til kummen ved G-sport der vi skal knytte oss på, sier Eilertsen, som også ble overrasket over å finne fjell i myrlandet.

– Men etter å ha snakket med dem som bor mellom Løkkeveien og E6 så kan vi konstatere at det ikke er så veldig overraskende, de har nemlig bygd på fjell og E6 ligger også delvis på fjell, opplyser Eilertsen.