Konkurransen «Ringer av vann» er et prosjekt i regi av Ungt Entreprenørskap (UE), Nærings- og fiskeridepartementet og Sett Sjøbein, hvor 50 videregående skoler og 3.000 elever over hele landet skal få en unik introduksjon til sjømatnæringen.

– Hvis sjømatnæringen skal bli enda viktigere for Norge, så må vi utvikle oss. Jeg tror på ungdommen og jeg tror ungdommen kan hjelpe næringen med å finne mange nye løsninger på noen av de utfordringene vi står overfor i dag, sier fiskeriminister Per Sandberg i en pressemelding.

Saken fortsetter under videoen.

Innovasjonscamp

Tema for de ulike innovasjonscampene UE har invitert til er tilpasset lokale forhold, og basert på innspill fra næringen. Gjennom kreative prosesser skal elevene få utfordre seg på blant annet nye ideer for fiskefôr, miljøutfordringene i sjømatnæringen, nye produkter og opplevelsesbasert reiseliv.

– For Finnmarks vedkommende plukkes noen av de beste bidragene ut til en nordnorsk camp i Tromsø, hvor de aller beste løsningene går videre til en nasjonale finale under Sjømatdagene 2017, sier Svein Tore Dørmænen ved UE Finnmark til Altaposten.

«Ringer av vann» avholdes i Alta 19. og 20. oktober.