Altapostens politiske redaktør står tiltalt for å ha undertegnet falsk på en offentlig protokoll med sin kones navn i forbindelse med en passøknad til deres felles datter. Han har avvist å godta et forelegg på 7000 kroner for forholdet. Paragrafen Mjøen er tiltalt etter, har en strafferamme på to års fengsel.

Mjøen erklærte seg ikke skyldig i Alta tingrett i dag. Aktor Are B. Meedby fokuserte i stor grad på at det hadde tatt så kort tid før Mjøens datter og Jarle Mjøen å komme tilbake på politistasjonen etter at datteren først var der alene.

De mente det tilsier at det måtte være umulg for Mjøen å komme seg opp til sin kone, som arbeider på Tverrelvdalen skole, på mellom fem til ti minutter. Mjøen hevdet på sin side at det måtte være snakk om 30 til 60 minutter før han retunerte med datteren.

Kona sendte i ettertid på oppfordring en telefax med legitimasjon og ny underskrift, og da dette kom på plass, fikk datteren utskrevet pass. Politiet valgte likevel å gå videre med saken. Personen som mottok søknaden vitnet i retten, og sa at det var motstridende underskrifter som gjorde at en rapport ble skrevet på forholdet. Mjøen, på sin side, brukte i sitt innledningsforedrag mye tid på politiets ressursbruk, og det han oppfatter som forskjellsbehandling av ham.

– Jeg ble oppringt av politiet på kveldstid, og bedt om å komme til avhør. Jeg skjønner ingenting av politiets ressursbruk, og ser på dette som et angrep på meg og min familie, sa Mjøen i retten.

– Jeg synes dette er hårreisende. Jeg opplever også at politimesteren går ut med personlige karakteristikker av meg i media før saken. I tillegg opplever jeg at politiet har forsøkt å få familien min til å angi hverandre i avhør. Dette er uverdig for et rettssystem, tordnet Mjøen.

Les mer om saken i Altapostens papirutgave tirsdag.