Kjendisblogger og altaværing Rannveig Heitmann henges på nett ut som en som ikke tar vare på dyr.

Det er på et nettforum Heitmanns dyrehold diskuteres heftig.

Slapp ut kattungen

I egen blogg tar realitykjendisen et oppgjør med debatten som har gått på nettet, under innlegget «Ja, jeg er en dyremishandler».

– Dette skaper i disse dager stor debatt på et barn-i-magen forum, der vedkommende hardnakket påstår at jeg er verdens verste dyremishandler som har sluppet ut katten min for å lufte seg når den bare er 4 mnd. Deretter følger en rekke løgner om meg og hva jeg har sagt og gjort, i tilegg til å påstå at jeg ikke gir katten min mat, skriver Heitmann i innlegget.

– Høres ut som jeg slapp ut barna

Altaværingen mener å vite hvem som har hengt henne ut, og har en klar beskjed til vedkommende, som hun betegner som en «drittkjerring»:

– Skal vi tro vedkommedes skrivemåte og valg av ordbruk, høres det mer ut som at jeg har sluppet ut en av barna mine og latt de forsvinne. La oss bare ha en ting utmerket klart og tydelig - KATTER er ROVDYR! Man vet man burde oppsøke en god psykolog når man snakker om et dyr som det skulle vært barnet ens. Og ja, det er STOR forskjell på barna mine og katten min, bare for å ha sagt det, fastholder kjendisbloggeren.

Bør ikke slippes ut alene

Ifølge Dyrebeskyttelsen bør ikke kattunger slippes ut på egenhånd. Kattunger utvikler nemlig ikke stedsans før de er 8 måneder.

– Mange tror at når kattungen kan spise og gå på egenhånd kan den også slippes ut. Det er feil, feil, feil. Å slippe katten ut før den er gammel nok er som å slippe ut en fire måneder gammel valp eller et menneskebarn på to år. Er de fremdeles på utsiden etter tre timer er det mer flaks enn uflaks, skriver Dyrebeskyttelsen på sine nettsider.

Leder Siri Martinsen i NOAH - for dyrs rettigheter, forklarer at unge katter har dårlig retningssans.

– Det er jo svært trist at katten forsvant, vi håper virkelig den kommer til rette igjen. Det beste hun kan gjøre nå er å lete etter katten - lokke med mat i nærområdet, og spørre folk om de har sett den. Unge katter kan ha dårlig retningssans, og derfor råder man til ike å slippe dem ut uten tilsyn før de har blitt litt eldre. Katter er jo forskjellige, og hvis noen har erfaring med at kattunger fint holder seg til huset, så kan de kanskje ha den oppfatningen om at det går greit å slippe dem ut. Det er synd - for plutselig så går det ikke så greit likevel. Selvsagt kan alle katter ta seg en tur, og det er mange gode katteeiere som har opplevd det tragiske at katten blir bortkommen. Men det å ikke slippe ut for tidlig, sørge for at den er sterilisert og merket før den slipper ut og lete hvis den først skulle være borte, er ting man kan gjøre for å sikre katten sin bedre, sier hun til Altaposten.

Altaposten har forsøkt å komme i kontakt med Rannveig Heitmann for en kommentar, men har ikke lyktes.