Den nye restauranten til Thon Alta har latt vente på seg. Planen var først å åpne i april 2017, så høsten 2017. Fredag kunne de omsider åpne sin nye restaurant.
Både håndverkere og ansatte jobbet på spreng til sent på natt for å sette siste finish.
Thon-direktør Linda Heltne og restaurantsjef Eva Cathrine Haldorsen var derfor veldig lettet da de første frokostgjestene kunne ta plass i Brasseri Alta fredag morgen.
– Innspurten var hektisk. Vi ble ferdig halv fire i dag morges. Men det var aldri et alternativ å lure på om vi ble ferdige eller ikke, sier Heltne med et smil.
Godt fornøyde
Hotelldirektøren forteller at de har lagt vekt på friske farger og presentasjon i matvalget.
– En god blanding av både søtt og sunt og lokale råvarer, også økologisk, er viktig for oss i den nye restauranten. sier Heltne.
Det gjenspeiler seg også i interiøret. Sterke grønne, blå og oransje farger dominerer, uten at det virker forstyrrende på noen måte. Maten er lekkert dandert og gjestene kan se rett inn på det åpne kjøkkenet.
– Tanken bak er å ha en sosialisering, slik at gjestene kan se maten bli tilberedet. At kokkene blir sett, tror jeg de setter pris på, sier Heltne.
– Har dere fått noen tilbakemeldinger?
– Det var selvfølgelig nytt for servitørene, men jeg tror alle gjestene ble fornøyde, sier restaurantsjef Haldorsen.
– Det er en stor, men positiv endring. «Hele» hotellet er nytt med ny resepsjon og ny restaurant, skyter Heltne inn.
Åpent for alle
Brasseri Alta vil tilby À la carte i tillegg til å ha hotellfrokost og lunsj.
– Den store À la carten satser vi å være i gang med 19. mars. Men, vi vil være åpent alle dager, og allerede i helgen kan folk prøve vår nye tapasbuffet, avslutter Heltne med.