Når TV Nord og Radio Alta varmer opp til påskefeiring, er det med TV-bingo og Radiobingo.

– I kveld blir det TV-bingo, og i morgen har vi radiobingo, forteller Karianne Engelien Anti hos Altaposten.

Sammen med Inger Kassig Svenning har hun kontroll på bingosendinger og bingoblokker. De to forteller at de har en veldig flott gjeng som styrer sendingene.

– De er veldig flinke, skryter de.

– I kveld er det Andreas Ottem som er programleder, mens på radiobingoen i morgen, er det Max Sønvisen Høiklev som styrer sendinga, forteller de.

Det er Kirill Framnes Hansen og Dag-Even Mathisen som har kontroll på telefon og sendingene. Bingosendingene får en inn på henholdsvis Radio Alta, som både er på FM og DAB+, men også på radioalta.no. TV-sendingene er på TV Nord.

– Kan spille bingo fra Skjervøy, Vadsø og Honningsvåg

De forteller videre at bingoblokkene selges på mange utsalgssteder. Radiobingo selges i Alta, Langfjordbotn og Hammerfest, mens TV-bingoblokker kan man også få kjøpt i Kautokeino og Loppa, Karasjok, Sørøya, Hammerfest, Honningsvåg, Lakselv, Vadsø, Skjervøy og Nordreisa - og i Kåfjord kommune for den som er der. Det eneste som er viktig å huske på, er at blokkene må være stemplet med riktig dato. Ellers er det ikke vanskelig å spille bingo.

– Det er ganske morsomt. Og så er det en fin påskeaktivitet som familien kan samles om, sier Anti.

– Bingo var ganske populært under korona-pandemien og nedstengningen. Hvordan er det nå?

– Det har nok stabilisert seg litt, men det er fortsatt populært og vi har mange trofaste spillere, forteller hun.

Ikke millionær, men

I bingo er det pengepremier som gjelder, og selv om det ikke er snakk om å bli «lottomillionærer», kan man vinne en god del.

– Toppremien er faktisk 35.000, røper de.

Det er også bingo igjen tirsdag og onsdag rett etter påska. Og så informerer de bingoansvarlige også om at det torsdag den 20. april vil bli kjørt en ekstra TV-bingo, for en som måtte avlyses tidligere i vinter.