Målet er at de fremtidige tomteeierne kan begynne å bygge i løpet av april eller mai 2023, og det nærmer seg budrunde på de tre eiendommene ved Altaelva som er tilgjengelige. En fjerde tomt er reservert.

– Reservasjonen er tilknyttet en avtale som ligger der fra tidligere, fra da vi skulle gå i gang, forklarer Sondre Andersen, ansvarlig for marked og merkevare i Altaelva Eiendom.

Illustrasjon som viser eneboligtomtene, og hvor rekkehustomtene etter hvert vil komme. Den gule tomta er reservert. Foto: Rambøll

Tomtene har nå fått følgende prisantydninger:

  • Boligtomt 1 (966 kvm): 2,35 millioner

  • Boligtomt 2 (979 kvm): Reservert

  • Boligtomt 3 (968 kvm): 2,55 millioner

  • Boligtomt 4 (978 kvm): 2,65 millioner

Budrunder etter boka

– Responsen har vært bra, de som har gitt tilbakemelding sier at prisantydningen er som forventet. Det er en ganske eksklusiv tomtemulighet. Det er såpass tett på Altaelva, med barneskole rett over gata og to barnehager i nærheten. Man kommer seg også bort fra bykjernens mas og kjas, samtidig som at det bare er syv-åtte minutter inn til sentrum, resonnerer Andersen.

Det vil komme salgsoppgave og prospekt i ganske nær framtid, det er bare snakk om noen dager, ifølge han.

– Da vil det også bli annonsert visningsdatoer, og etter det går det slag i slag, med en budrunde på hver tomt. De som har meldt seg som interessenter vil få alt tilsendt automatisk, det inkluderer varslinger når budene begynner å tikke inn.

Sondre Andersen (marked og merkevare) og Benedicte Opgård Hågensen (prosjektleder) er snart klare til invitere på visning til kremtomtene. Foto: Altaelva Eiendom

Mange inne på tanken

Maskinentreprenør Pedersen Maskin AS skal være godt i gang med å tilrettelegge for vann og kloakk til tomtene. Bedriften informerte for tre måneder at det var signert en kontrakt med Altaelva Eiendom, på opparbeidelse av infrastrukturen i feltet.

– Pedersen Maskin er i gang med arbeidet. Vann og avløp planlegges ferdigstilt til starten av mars 2023, og privat adkomstvei planlegges ferdigstilt til starten av april. Asfaltering blir etter planen gjennomført sommeren 2023, sier Andersen.

Han røper at det er mange interessenter, og står på at målet med å være startklar til våren ikke har endret seg.

– Det vil selvfølgelig være opp til kjøperne hvordan de løser det. Byggestart er vel sjeldent på vinteren, det passer bedre med varmt og tørt vær.

Stort fellesområde

Når prosessen med eneboligtomtene er ferdig, kommer neste steg, som er de tre regulerte rekkehustomtene. I midten av feltet blir det jobbet fram en lekeplass og et friområde, på rundt 700 kvadratmeter hver.

– Det vil bidra til at det blir et enda bedre område, spesielt for barnefamiliene som skal slå seg ned. Sånt trekker trivselen i nabolaget opp, jeg tenker det er helt naturlig å ha sånt, sier Andersen.