Han spilte i Alta IF før han returnerte til moderklubben BUL for vel to år siden. Nå har linjespiller Michael Hoel Johansen bestemt seg for å ikle seg den gule trøya igjen.

– Det handler ene og alene om at jeg har lyst å prøve meg i 2. divisjon. Jeg er veldig motivert for et høyere nivå, sier 20-åringen som blant annet får sin tidligere lagkamerat i både Alta IF og BUL, Lars Erik Lingjærde, som konkurrent på linja.

Harstad-kampen i siktet

– Jeg håper å få bidra allerede i hjemmekampen mot Harstad fredag i neste uke, men jeg må selvfølgelig jobbe hardt for å gjøre meg fortjent til en plass på laget, sier den tidligere BUL-kapteinen.

At Alta IF har B-laget i 3. divisjon, samme nivå som BUL, er ikke betydelig.

– Det er ikke 3.-divisjonsspill som er målet. Jeg sikter meg inn på førstelaget og 2. divisjonsspill, sier han.

Han  mener mye er endret siden han forlot Alta IF i november 2014

– Det har vært greit å være tilbake i BUL, men Alta IF har flere eldre og rutinerte spillere. Og det virker som at mange flere spillere ønsker å satse nå i forhold til da jeg sist spilte i Alta. sier han.

Trener Ottar Pettersen sa allerede da det ble kjent at han skulle overta treneransvaret at han ville stille strenge krav til de som ville ha spilletid i 2. divisjon. Troppen er blitt større og konkurransen på laget tøffere.

Klare krav

I tillegg til Lingjærde har Alta IF Even Gunnes samt veteranene Torstein Simonsen og Tom Kenneth Johansen på trening. Sistnevnte er primært aktuell for linja på 3. divisjonslaget.

– Problemet med Even er at han plutselig må reise på jobb, men han er med til helga. Torstein har fått beskjed om å trene mer og det har han gjort, sier Pettersen som likevel har plass til Hoel Johansen.

– Michael er en god spiller, men han må trene litt mer før han er i kampform. Det hele handler om å vise seg fram på trening og det regner jeg med han er interessert i når han selv har tatt initiativet til denne overgangen. Han vet i hvert fall hva som kreves hos oss, sier Pettersen som likevel har fått Eskil Overvik klar til helgas bortekamp mot Urædd.

– Tone (Andersen) på klubbkontoret gjorde en god jobb med papirarbeidet før helga, så Eskil ble spilleklar straks Falk trykket ok. Han er derfor med i kamptroppen i helga, sier Pettersen.

– Beklagelig

Også Hoels mangeårig lagkamerat i BUL Marius Holm Hansen gikk samme vei på nyåret. Samtidig har Ole Henrik Kristiansen hoppet av grunnet mangel på motivasjon. Dermed har BUL-trener Rune Skaufel måtte se tre spillere forlate BUL-hallen den siste måneden.

– Jeg har ikke så mye mer å si enn at det er beklagelig at spillere velger en slik løsning midt i sesongen, men det betyr at ungguttene som er igjen får flere muligheter til å vise seg fram, sier en ordknapp Skaufel.