Torsdag ettermiddag dro Husets teatergruppe, AkuTTteateret til Oslo. Målet med turen er å støtte 14 år gamle Eirik Lyng Johansen, som lørdag står på scenen i Telenor Arena som deltaker i MGPjr.

– Takler presset

– For oss som spiller teater med Eirik hver uke så er dette helt fantastisk. Det er utrolig flott at han nå skal få være i MGPjr, sier 17 år gamle Kine Hauge, en av ungdommene som torsdag satte seg på flyet sørover.

– Jeg har hørt på alle bidragene og jeg både tror og håper han stikker av med seieren, sier 17-åringen.

– Hvordan tror du han takler presset med å synge live for hele Norge?

– Han er veldig rolig når han har press på seg så det tror jeg kommer til å gå bra. Han er jo vant til på stå scener i ulike sammenhenger. Han har dog aldri stått på en så stor scene før – som jeg har forstått er dette landets største, så det blir nok nervepirrende. Men Eirik kommer til å takle dette uten problemer. Jeg har vært i Telenor Arena en gang tidligere. Da så jeg Justin Bieber, det var utrolig, sier Hauge, som tror det blir en stor opplevelse å se Eirik fremføre sin låt på samme scene.

– Er der for Eirik

Venninnen Johanne-Marie Angel (17) i AkuTTteateret tror også Eirik vil prestere på topp:

– Han kommer til å takle dette fint. Han er scenevant så det bekymrer meg ikke. Jeg unner virkelig Eirik denne fantastiske muligheten. Han meldte seg på i fjor, men kom ikke med, og derfor håper jeg han hanker i land seieren. Låten hans heter «Her for deg» og på lørdag skal vi være der for han, smiler Angel som opplyser at teatergjengen også skal sveipe innom to musikaler.

– Vi er 20 stykker fra AkuTTteateret som med på turen og vi skal derfor også se to musikaler. Det er Les Miserables og The Book Of Mormon, så dette er også en liten studietur hvor vi skal lære litt mer om vårt fag. Men lørdag skal vi støtte Eirik salen og vi håper så mange som mulig stemmer på ham, for dette er stort, påpeker hun.

Arrangerer MGPjr-fest på Huset

Huset-leder og sjef for teatergruppa Kaja Kristensen håper de som ikke er i salen i Telenor Arena tar turen til Husetlørdag kveld. Her diskes det nemlig opp til MGPjr-fest

– Jeg håper alle i alle aldere drar til Huset for dette er en stor begivenhet. Både ungdom, barn og voksne er velkommen. Barn under 10 år må være i følge med voksne, sier Kristensen.

Klokken 19.55 starter sendingen til MGPjr, og vinneren kåres rundt klokken 22.00.

– Huset rigger opp en storskjerm og åpner dørene allerede klokken 18.00. Det er garantert veldig mange i Alta som skal se sendingen og det er jo ekstra moro å se en slik stor begivenhet sammen med flere for da blir det ekstra stor stemning, sier Huset-lederen.

Startet karrieren på Huset

Hun er godt fornøyd med at Eirik skal delta i MGPjr, ikke minst med tanke på at han har vært en del av Huset-miljøet lenge:

– Han startet jo sin karriere på Huset som tiåring, og har blant annet deltatt på Gigant med egne låter. Selvsagt blir det stort å se han stå på Norges største scene, i en av de største tv-sendingene i landet, sier Kristensen som selv ser fram i å bivåne begivenheten live i Telenor Arena sammen med 15.000 publikummere.

PS: Eirik Lyng Johansen skal avslutte finalen i Melodi Grand Prix jr med låten «Her for deg».