Alta kommune informerer om at det er satt opp et vaskekar for sykler hos Sami Siida i Øvre Alta. Her kan man trille sykkelen inn og sette den i et stativ, for så å bruke slange og børster til rengjøring.

– Sami Siida ligger midt i et av områdene hvor det skal satses spesielt på tilrettelegging for terrengsykling, skriver folkehelsekoordinator Gjermund Pleym Wik på kommunens hjemmeside.

– Når stedet i tillegg tilbyr matservering seks av syv dager i uka, var det ganske enkelt å spørre om et samarbeid, da nettopp spiseplass er noe som anbefales å knytte slik virksomhet opp mot.

Her kan du benytte slangetrommelen, og de tilhørende børstene som henger i fjærsnorer langs veggen. Foto: Alta kommune

Rett ved Glød

Sami Siida sier de ikke har noen umiddelbare planer om å ta betalt for sykkelvasken. De ønsker å bringe noe positivt til folk som velger å komme innom dem med sykkel, og tilbyr et bredt måltidsutvalg til de som ønsker.

– Har man leid sykler fra for eksempel Glød, kan man komme innom her og rengjøre sykkelen etter bruk, kjøpe noe å spise, og så levere syklene tilbake til dem. De befinner seg rett på andre siden av brua, skriver daglig leder Espen Nystad.