Det internasjonale matmarkedet var igjen på plass i sentrum i morges, men lensmannen foretrekker sin vanlige lunsj – havregrøten.
– Dette er et veldig hyggelig innslag på sentrum, sier lensmann Svein Tore Nilsen, mens han smaker på noe av det store utvalget av ost på det internasjonale matmarkedet.
Holder seg til vanen
Onsdag morgen rigget handelsfolket opp sine boder i Alta sentrum for å friste oss med delikatesser og nydelige retter fra sydlige deler av Europa.
– Her var det mye godt, smiler lensmannen.
Men akkurat denne formiddagen blir det ikke noen handling på markedet for lensmann Nilsen. Han innrømmer uten blygsel at han skal ha sin vanlig lunsj, nemlig havregrøt.
Erik Hansen tok også turen innom markedet på åpningsdagen. Han har en belgisk venn som har skrytt veldig mye av de belgiske vaflene. Nå fikk han sjansen til å smake på delikatessen.
– Men dette er ikke noe for en diabetiker, sier Hansen, men du vet forbuden frukt smaker alltid godt.
Den tidligere restaurant- og pubeieren medgir at han nok kommer til å ta flere turer hit så lenge markedet varer.
Sommerjobb
Anna Mohana er en av over 20 stykker som har reist rundt med markedet i sommer. Hun er medisinstudent og har brukt skoleferien til å selge fransk mat, treffe nye mennesker og høste nye erfaringer rundt om Nord-Norge.
– Folk i nord er veldig smilende og trivelige, beskriver hun, men hun synes ikke noe om været i Nord-Norge.
Men om ikke været varmer, varmer i alle fall maten, skal vi tro Mohana. De store pannene med paella lukter fantastisk og er populær mat hos kundene.
– Det er veldig mange her nord som er veldig glad i maten vår, sier hun.
På markedet finner vi handelsfolk fra Frankrike, Italia, England, Spania, Polen, Tyskland og Nederland som frister med ulike delikatesser og matvarer i Alta sentrum. Markedet har reist rundt i Europa i over 10 år og Alta er blitt et av de stedene markedet har fast stoppested. I tre dager kan du kjenne duften av sørlige deler av Europa i Alta.