– Ja, jeg så at noen hadde tatt med en sofa ut på vannet. Utrolig nok, sier leder i Bollo hytteforening, Erlend Lillemoen.

Ukultur

Han legger noe oppgitt til:

– Jeg begynner å mislike sterkt det som skjer i Detsika. Det er vogner som står hele året, forsøpling og fyllekjøring. Det har blitt en ukultur og det går ikke i lengden. Noen kommer før eller senere til å anmelde dem og da har de ødelagt for seg selv.

For et par år siden var Altaposten i Detsika på sommerstid og kunne med selvsyn se at deler av området lignet en svinesti. Enorme mengder med knust glass, tomme ølbokser, ødelagte vogner og annen etterlatenskaper etter vinterens festligheter, lå spredt rundt.

Ødelegger skispor

Lillemoen mener at det er i hovedsak ungdommer som camper og fester i Detsika-området som forsurer miljøet.

Problemet flyttet

Lillemoen mener at campingkulturen som utarter seg i Detsika ikke er et nytt fenomen.

– Kommunen har en god del av skylda. De skyver problemet foran seg, i stedet for å prøve å løse problemet og tilrettelegge. Dette er det samme vi så i Jotka og Stilla før. Heller ikke skiferlaget bryr seg om at dette foregår i deres områder, mener Lillemoen.

– Fyllekjøring er vel politiets ansvar. Er de nok tilstede slik du ser det?

– Jeg synes de har vært gode til å komme akkurat dit hvor problemet er, men de kan jo ikke bo her oppe heller, sier han.