Nødetatene rykket fredag i 12.20-tiden ut mot Bukta. Altaposten ble tipset om at en politibil, to ambulansebiler og to brannbiler kjørte ut med blålys.

Bakgrunnen for utrykningen var en melding om en arbeidsulykke ved en bedrift i området.

Brannvesenet sperret av området, i påvente av at redningshelikopter skulle komme til stedet. Foto: Anastasiya Witte-Strifeldt

– En person er skadet, skrev politiet i en innledende melding på Twitter/X.

Politi og brannvesen jobbet like før klokka 13 med å sperre av et område utenfor en bedrift i Bukta. Det er ikke kjent for Altaposten om det var her ulykka skjedde, eller om det hendte ved en annen bedrift i området.

– Det kommer et redningshelikopter nå, og i den anledning må vi sperre av store områder, sa politiets innsatsleder Sverre Næss.

– Det utføres førstehjelp på den skadde, sa Næss.

Helikopteret dro fra stedet i 14-tiden. Foto: Anastasiya Witte-Strifeldt

Et helikopter ble sendt fra Tromsø, og landet på stedet omtrent klokka 13.25.

– Det har vært en alvorlig ulykke på et av verkstedene bak her. Vi kjenner ikke så mye detaljer ennå. Det gjenstår en del viktige etterforskningsskritt for å kartlegge hendelsesforløpet, sa Næss rundt klokka 13.45.

– Har det vært vitner til ulykka?

– Vi kjenner ikke til om det var vitner til selve ulykka, politiet fikk melding fra en som var på stedet i etterkant men om vedkommende var tilstede da ulykka skjedde er uvisst, sa Næss.

Etter hva Altapostens utsendte kunne observere, tok helikopteret av fra stedet rundt klokka 14.

Klokka 14.10 opplyser operasjonsleder Lars Rune Hagen at politi er på stedet og at man er i gang med etterforskningen av ulykka:

– Vi jobber på stedet og sikrer spor nå. Politi på stedet skal foreta de nødvendige undersøkelser når vi har anledning til dét, sier han.

Omtrent 16:50 meldte politiet om at vedkommende ble erklært død på stedet.

Innsatsleder Sverre Næss. Foto: Anastasiya Witte-Strifeldt