– Det er et par ting som må komme på plass først, men vi har god kontroll. Det blir åpning, slår butikksjef Håkon Stavnes ved Jula fast.

– En kjempemulighet

Butikksjefen slår fast at lokalene begynner å se «ganske bra» ut, selv om det fortsatt pågår hektisk aktivitet for å få alle varene på sine rettmessige plasser.

– Vi fikk akkurat den siste leveransen før vi åpner. Nå er alle varer stort sett på plass i hyllene, smiler han.

Stavnes har bodd i Alta i en snau måned og flyttet nettopp hit for å lede landets nordligste Jula-butikk.

– Jula i Alta er en kjempemulighet, nettopp på grunn av utviklingen i Alta. Mange flytter hit fra diverse plasser i Finnmark, samtidig er Alta et handelsstrøk for hele fylket. Jeg har trua på at dette her blir bra, forteller Stavnes.

Venter stort kundetrykk

Trioen Marius Bjørum, June Nordstrand og Benedikte Vatland forteller at det har vært et greit trykk med varer som har blitt rullet inn i Julas lokaler den siste tiden, men også de påpeker at man er i rute til åpningsdatoen 10. november. Samtidig kan de fortelle at de snik-åpner butikken kvelden før den store dagen.

– Jeg tror vi får et stort trykk både i morgen, og torsdag. Vi har vip-aften fra 18–21 på onsdag, smiler Vatland.

Marius Bjørum kan friste med litt av hvert når Jula åpner dørene i Handelsparken. Foto: Dennis Bjerring

– Det er litt for våre medlemmer, men alle er velkommen, legger Nordstrand til, som for anledning nyåpning i Alta er på plass som hjelper. Hun har nemlig jobbet seks år i Jula allerede i Sandnes.

Jula holder til i første etasje hvor de kan boltre seg på hele 2.500 kvadratmeter. Butikksjefen omtaler lokalene som perfekte for Jula.

Butikksjef Håkon Stavnes har trua på Jula i Alta. Foto: Dennis Bjerring

– Vi har ventet veldig lenge på å få et slikt lokale i Alta, slår han fast.

Flere av Julas ansatte er kommet på plass for kun få dager siden, og fortsatt er det mulig å søke arbeid her. Til tross for ferske ansatte er ikke Stavnes bekymret av den grunn.

– Vi er 13 ansatte og leter litt etter flere folk. Mange har begynt nylig men vi lærer fort.

– Hvilke følelser har dere før åpning?

– De ansatte og jeg er veldig spent, noen er kanskje litt stresset men slik skal det være.