Del 3 i serien om NTP

Sp «glemte» Finnmark i NTP

Partileder Trygve Slagsvold Vedum hevder Finnmark kommer ekstremt dårlig ut i NTP, en plan Senterpartiet stemte for.

Stortingsrepresentant og fylkesleder Geir Iversen synes å ha "glemt" at Finnmark er helt avhengig av veier som tåler modulvogntog for å få fisken ut til markedet.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Det er bred enighet om at det går mot et regjeringsskifte hvor Senterpartiet og Ap vil være toneangivende. Ap og fraksjonsleder i transportkomiteen, Sverre Myrli, har fått stor oppmerksomhet for manglende støtte til merknader og forslag som kunne gitt mer aktivitet etter veier og i havner i Finnmark de neste 12 år. Selv om Ap ser ut til å bli større enn Senterpartiet i øyeblikket, er det ikke gitt at Myrli er noen større favoritt til posten som samferdselsminister enn Senterpartiets Siv Mossleth, medlem av transportkomiteen som stiller til gjenvalg på Nordland Senterparti sin liste.