ALI klar til å hjelpe alle med dataskrekk når fiskekortene i år selges digitalt

Spenningen stiger to dager før laksekorttrekningen tar løs på Radio Alta. Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) forsikrer at laksekortkjøperne skal få all tenkelig guiding i den digitale kjøpsprosessen.

Påtroppende ALI-sjef Vegard Ludvigsen og avtroppende ALI-sjef Tor-Erland Nilsen er klare for å assistere de som er usikre i forbindelse med kortkjøp på lørdag.   Foto: Tom Skoglund

nyheter

Onsdag klokka 11 slipper Radio Alta kjøperlista. Flere frelste laksekortkjøpere frykter den nye digitale måten å kjøpe fiskekort på i Altaelva

På grunn av koronaen er kortsalget flyttet ut av BUL-hallen og inn i kjøpernes telefon eller PC-skjerm.


Slik blir laksekortsalget, i år får du vite kønummeret flere dager i forveien

Koronapandemien gjør at ALI går nye veier, i tett samarbeid med Altaposten.4.494 vil kjøpe kort: – Det er lenge siden vi har hatt så høye tall

Nesten 4.500 hadde meldt sin interesse for fiske i Altaelva etter St. Hans.
Alternativ måte

ALI har i to omganger testet den nye digitale måten å kjøpe kort på. Først under to stresstester og deretter under utenbygdstrekninga. Det ble teknisk fullklaff og nå skal også kjøperne i Alta, Loppa og Kautokeino gjennomføre kjøpet digitalt. Noen frykter at de ikke klarer utfordringa i det å komme seg inn på nett og deretter kjøpe på nett. For disse skisserer ALI en løsning. I utgangspunktet oppfordrer de alle til å enten klare utfordringa selv, eller få hjelp fra familie eller venner til å klare det datatekniske.

– Skulle det skje at noen fortsatt frykter at de ikke får dette til, så har vi åpnet for at disse får kjøpe kort på telefonen. Men avtalen må være at de som trenger hjelp ringer oss her på ALI torsdag 4. mars mellom kl. 09.00 og 15.00 og gi oss beskjed om det. Da vil vi ringe opp disse ca. fem minutter før de skal inn å kjøpe kort lørdag, sier avtroppende daglig leder Tor-Erland Nilsen til Altaposten.

Når kortkjøper gir beskjed hvilket kort de vil ha, så trykker ALI bort det kortet som ønskes kjøpt. Kortet legges seg da inn på tidslinjen på www.altaelva.no til kjøper.

– Da kan kjøperen enten betale kortet på nett eller dra opp på kontoret til ALI å betale kortet. Kortet må da være betalt innen tirsdag 9. mars kl. 12.00, hvis ikke mister kjøperen kortet. Dette er et tilbud for de som ikke har andre alternativ. Vi oppfordrer alle som syns dette er vanskelig å søke hjelpe hos en venn. Hvis ikke det går, så avtal ned at ALI skal ringe deg opp, sier Nilsen.

Lista offentliggjøres

Onsdag 3. mars klokka 11.00 leser Martin Hovden og Frank Halvorsen i Radio Alta opp de 700 kjøperne som er trukket ut fra nummer 1 til 700. Det er 700 kort til salgs.

Frank Halvorsen er klar for å lese opp rekkefølgen fra klokken 11 onsdag. Klokken 12 mandag formiddag gikk fristen ut for å melde seg på. 

– Navnene leses opp i kjøperrekkefølgen, sier Halvorsen, som forteller at onsdagens offentliggjøring sendes på Radio Alta og streames på altaposten.no. Klokka 12.00 legges listene ut på altaposten.no og ALIs hjemmeside.

Samme klokkeslett blir det sendt ut en sms til alle som har meldt seg på med deres kjøpernummer. Dermed får kjøperne en link til kjøpertavla og da kan man gjøre seg kjent.

Lørdag 6. mars starter selve salget klokka 10.00, men fra klokka 09.30 sendes hele showet direkte på alle Altapostens plattformer med Frank Halvorsen og ALIs nye daglige leder Vegard Ludvigsen.

Viktig å huske på

  • Du kan bare kjøpe kort for den som er logget på. Dersom en har noen «stråmenn» så må de logge seg inn på sin profil for å få kjøpt kort.
  • Dersom du har valgt kort og det blir noe tull med betalingen, så legger kortet seg på din tidslinje. Da har du frist til tirsdag 9. mars kl. 12.00 til å betale for kortet.
  • Det er uklart hvor lang tid dette tar, så det er kjøperens ansvar å følge med slik at de er inne og kjøper til rett tid.
  • Dersom man skal komme opp på kjøpertavla så må man være logget på. Er man ikke det, så vil man ikke få tilbud om og kjøper. Dersom man logger inn etter at man skulle vært inne og kjøpt så vil man bli plassert som nr. 3 i køen.
  • Det er viktig å følge med på kjøpertavla, slik at man har en klar oppfatning av hva man ønsker å kjøpe. Dette kan man gjøre enten ved å logge på å gå inn i kjøperrommet. Da har man hele tavla, og ser hva som blir kjøpt. Eller så kan man følge med på TV Nord eller altaposten.no.

Det er viktig å huske på at en stream som altaposten.no er 30-40 sekunder forsinket og kjøperne må selv følge med hvilke kort som forsvinner fra kjøpertavla.