Da Finnmark ble landets bredbåndsfylke:

Kraftlagene fikset fiber da Telenor sa det ble for dyrt

– Det ble umiddelbar suksess da framsynte politikere valgte lokal kraftbransje for å få fiber ut til bygd og by i Finnmark.

Daglig leder i Ishavslink, Odd Levy Harjo, med karet som viser hvor transportnettet fiber går. Dette nettet er bygd av Ishavslink og Telelnor, hvor Ishavslink har det vesentligste av nettet som går land, mens Telenor har tatt for seg sjøstrekkene.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Dette er historien om da Finnmark gikk fra å være en sinke i høyhastighets bredbånd til å bli helt i front i landet. Altaposten har sett tilbake på hva som skjedde fra 2004 og til 2010 da nær hele Finnmark hadde tilgang til høyhastighets bredbånd. I tillegg til hovedsaken finner du nederst i saken en tidslinje og to korte saker under overskriftene: