– Er det noen som har jobb til meg?

Håvard Fredriksen frir til Altas bedrifter og sjefer. 

Håvard Fredriksen liker seg best i transport- og logistikkbransjen.   Foto: privat

nyheter

Håvard (19) er en blid og grei ung mann som så gjerne skulle hatt en jobb å gå til, noen timer hver dag.

– Jeg ser etter en jobb noen timer hver dag. 3-5 timer om dagen er fint. Jeg trenger noe meningsfylt å gjøre i hverdagen, sier han.

Han beskriver seg selv som en ung mann med glimt i øyet og godt humør. Han har gått transport/logistikk på videregående, og har førerkort for automatgir. Han kunne ikke fortsette der han var, da de hadde interne omrokeringer.

– Jeg kan kjøre ærend og varer. Trenger dere noen til å hente post og lignende, kan jeg gjerne gjøre det, men jeg må ha bil med automatgir, sier Fredriksen.

Håvard Fredriksen har sertifikat for bil og kan kjøre ærender.   Foto: Kita Eilertsen

Han kan også løfte varer men er ikke sånn kjempesterk. Han mener selv at det å levere og hente post er veldig fine oppgaver for han. Håvard legger ikke skjul på sin autismediagnose, som også gjør at det sosiale kan være vanskelig. Derfor er en arbeidsplass med morgenmøte med kaffe, og eventuelt felles lunsj, veldig bra og vil være sosial trening.

Håvard har både truckførerbevis og traktorsertifikat, men bør nok øve mer og ha oppfriskning for å bruke dem. Han ønsker aller helst å jobbe innenfor transport- og logistikkbransjen, men er også åpen for andre muligheter.

Varig tilrettelagt arbeid

Håvard skal etter planen ha varig tilrettelagt arbeid i ordinær bedrift. Det betyr at de som tar han inn, vil få varig støtte fra NAV for å ha han i jobb, så det vil heller ikke koste bedriften noe. I starten tilbyr de også en mentorordning, fordi det går litt ekstra tid på å lære han opp. Det vil også være en prøveperiode så man ser om dette kan fungere, og finner ut av hva slags oppgaver han kan gjøre. I starten er det fint om han kan ha noen få personer å forholde seg til. Det kan gå litt tid før han er opplært, men bedriften vil få en veldig stabil medarbeider, lover han.

– Jeg kan godt jobbe i lag med flere, men da er det fint å ha en fadder, forklarer Håvard.

– Jeg håper at dere bedriftseiere i Alta kan tenke godt etter om dere har mulighet til å ta meg inn hos dere, sier han.

Med dette utspillet håper han bedrifter kan se etter mulighetene i stedet for utfordringene. Kan det å få Håvard til å gjøre noen oppgaver for dem frigjøre tid til annet arbeid for dem?

– Er dere villig til å satse, får dere en pålitelig hjelper i meg. Jeg er både fleksibel og kan jobbe når som helst på døgnet, sier han.

De som tror de har noe som kan passe for Håvard, kan ta kontakt med han eller mamma Gry-Kirsti Fredriksen, som kan sende CV og vil videreformidle til kontakten i NAV.

Epost til Håvards mor, Gry-Kirsti Fredriksen: gry-kirsti@riksen.net

Håvard Fredriksen er en gutt med godt humør. Her med hunden Tassen.   Foto: Kita Eilertsen