100 000 til Røde Kors

Røde Kors i Troms og Finnmark får 50.000 kroner hver fra Fylkesrådet.

Flere barn og unge trenger noen å snakke med. Røde Kors har opprettet "Kors på halsen" hvor ungdom kan ringe eller chatte med trygge voksne. Foto: Berit Roald / NTB  Foto: Berit Roald

Anne Toril Eriksen Balto (Sp).   Foto: Privat

nyheter

Fylkesråd for plan, økonomi kultur, Anne Toril Eriksen Balto tildeler Troms Røde Kors og Finnmark Røde Kors 50 000,- hver. Dette skriver Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

– Røde Kors gjør en betydelig innsats for å bekjempe ensomhet og inkludere flere i samfunnsfelleskapet. Mange av tiltakene Røde Kors iverksetter kan ha stor betydning for enkeltmenneskers psykiske helse, sier fylkesråden.

Kors på halsen

Fylkeskommunen skriver at barn og unge er i en sårbar fase og mange engster seg for framtida og for dette med koronaviruset/Covid-19. Røde Kors har opprettet «Kors på halsen». Dette er en gratis og anonym hjelpelinje for barn og ungdom opp til 18 år. Her kan de unge ringe eller chatte med trygge voksne om stort og smått. De siste dagene har de frivillige i «Kors på halsen» fått mange spørsmål fra unge som er bekymret.

– Med et tilskudd på kr. 50 000,- til både Troms Røde Kors og Finnmark Røde Kors, ønsker fylkesråden og fylkeskommunen å bidra til at Røde Kors i Troms og Finnmark kan gjennomføre flere gode tiltak for barn og unge i regionen.