Alta Ap med utfordring til toppkandidat:

– Støtter du at Alta skal ha akutt- og fødeavdeling?

Alta Ap håper 2. kandidaten fra Hammerfest vil være med å vinne valget i Alta.

Foreslått nummer to og tre på Ap-lista, men nå krever Alta Ap at Marianne Sivertsen Næss gjør som Monica Nielsen, gir full gass for en kampsak for Alta-velgerne, fødeavdeling og akuttilbud. Bekreftelsen håper Alta Ap å få på årsmøtet i Finnmark Ap i oktober hvor de legger fram forslag om at FAp skal støtte oppbygging av føde- og akuttavdeling i Alta. 

nyheter

Hva er strategien til Alta Ap foran nominasjon og stortingsvalg. Altaposten har utfordret leder i Alta Ap, Kåre Simensen, på at både partikamerater og Ap-sympatisører, er i villrede hvor Alta Ap vil. Simensen forstår usikkerheten, men er sterk i troen på at Alta-velgerne kan være med å løfte Arbeiderpartiet til et valgresultat i Finnmark på nivå med gode gamle høyder.

Ap-leder Kåre Simensen krever et klart svar fra andrekandidat Marianne Sivertsen Næss hva hun kan tilby velgerne i Alta.  Foto: Jarle Mjøen

– Spørsmålene som reises rundt Alta Arbeiderpartis strategi inn mot nominasjonen og det kommende valget har vi veldig gode svar på. Det handler ikke om at Monica Nielsen med sin tredjeplass er blitt et gissel for Finnmark Ap. Monica vil alltid være en tydelig stemme for oppbygging av akuttilbud og fødeavdeling i Alta, påpeker Simensen, og viser til at Alta Ap har spørsmål som de tror og håper på klare svar på.

Se linken under for å lese hva Marianne Sivertsen Næss svarer på utfordringen:


Følger Arbeiderpartiet om sykehus i Alta

Favoritten til andreplassen på Ap-lista vil drive valgkamp for sykehus i Alta, om partiet vedtar det.


– Vi må ha et klart svar nå, før nominasjonen og valgkampen starter, om hvilket budskap nominasjonskomiteens andrekandidat Marianne Sivertsen Næss og flertallet i Finnmark Arbeiderparti har til velgerne i Alta. Ikke minst må vi vite hvor Marianne og partiet står i vårt krav om fødeavdeling og akuttilbud. Jeg er blitt utfordret på dette både av partikamerater og ikke minst av våre velgerne. Så jeg håper at både Marianne og resten av Finnmark Arbeiderparti tar utfordringen – og gjerne i god tid før årsmøtet som arrangeres her i Alta i slutten oktober.


Tidligere Ap-ordfører klarer ikke å tie lenger

Eva Nielsen med viktige meldinger til partikamerater.


Står i stormen

Lokallagslederen i Alta sier han ikke har noen problem med at Altaposten reiser kritiske spørsmål knyttet til strategien kommunepartiet han leder har valgt.

– Ap har et enormt potensial sett i forhold til siste stortingsvalg i Alta, da vi kun fikk litt over 1500 stemmer. For Ap var valgresultatet i Alta katastrofalt. Et nytt katastrofevalg i befolkningstyngdepunkt i Finnmark vil true Arbeiderpartiets andre mandat i Finnmark. Dobler vi stemmetallet i Alta, er plutselig også Monica på foreslått tredjeplass et mandat som er mulig å hente inn, synser Simensen.

Tror på FAp-støtte til fødeavdeling

Han tror nøkkelen til suksess i Alta, og da også for Finnmark Arbeiderparti, er en klar og tydelig støtte Alta Arbeiderpartis og Alta kommunes planer om oppbygging av fødeavdeling og akuttilbud i Alta. Ap-høvdingen i Alta er trygg på strategien som er valgt, og tror at mer enn 3000 stemmer, og over 30 prosents oppslutning i Alta, vil være en realitet dersom Finnmark Ap tar Alta på alvor. Det betyr at Finnmark Ap eventuelt stiller seg bak kravet om et likeverdig helsetilbud for innbyggerne i Alta-regionen.

Simensen vakler ikke i stormen og kritikken som har vært reist mot kommunepartiets nominasjons- og politiske strategi.

– Alta Ap er lojal mot Finnmark Ap. Vi skal drive valgkamp, selv om det blir nok et valg hvor vi er sjanseløse dersom Finnmark Ap takker nei til å få med seg velgerne i Alta. Uten Altas velgere vil muligheten for å få to inn på Stortinget, bli dramatisk redusert. Det ønsker jeg ikke skal skje, klargjør Simensen.


Årsmøte stilte ultimatum:

– Blir ikke valgkamp uten at vi har resultater å vise til

Venstre-toppene hadde tatt turen fra Oslo til Alta for å møte frustrerte partivenner.


2010-vedtaket

Med Hammerfests ordfører på 2. plass på Ap-lista, er spørsmålet om det er vilje for å argumentere for oppbygging i Alta, parallelt med at spaden stikkes i jorda for sykehuset i Hammerfest. I den forbindelse har Altaposten utfordret Simensen på følgende spørsmål:

– Er det realisme i at Marianne Sivertsen Næss vil gå inn i valgkampen som forkjemper av to svært viktige saker for Alta-regionen; oppbygging av fødeavdeling og akuttilbud, samt å jobbe for å utvikle Vargsundxpressen med et rutetilbud på minimum samme nivå som i dag ?

– Er det ikke ønsketenkning at Alta Ap skal få flertall på årsmøtet i Finnmark Ap i oktober på oppheve vedtaket fra 2010 om at det ikke skal være sykehus i Alta, vedtaket som stopper støtte fra sentralt hold i Ap for fødeavdeling og akuttilbud?

– Jeg har forståelse for premisset i spørsmålene, men vi følger opp våre lovnader overfor befolkningen i Alta om at vi skal jobbe politisk for å få endret vedtaket fra 2010. Som nevnt kommer Alta Ap til å fremme et konkret forslag på årsmøtet i Finnmark Ap som opphever dette gamle vedtaket. Vi mener det er brukt for alt det er verdt for å stanse utviklingen av helsetilbudet i Finnmark, i tråd med endringer i samfunnet og endret befolkningsmønster, svarer Simensen og legger til:

– Forslaget Alta Ap, som vi annonserer nå, skal ikke kunne misforstås – kravet er oppbygging av fødeavdeling, akuttilbud, styrke geriatrisk tilbud og ikke minst sikre en indremedisinsk kompetanse som stopper omveien om Hammerfest, slik at de pasienter som skal til UNN kan sendes rett dit.

Støtte nytt sykehus i Hammerfest

Ap-lederen i Alta mener alt ligger til rette for å kunne samle Finnmark Ap om en ny sykehusstruktur med tre lokalsykehus, i Hammerfest, Alta og Kirkenes.

– Jeg vil understreke at det ikke blir en kamp der en motsetter seg at det bygges sykehus i Hammerfest, det toget er gått. Men Alta Ap og våre velgere er svært så tydelig på at nå er det Altas tur. Det må medføre at årsmøtevedtaket fra 2010 oppheves og blir erstattet med et nytt vedtak der budskapet er «Ja til føde- og akuttilbud i Alta, Ja til geriatri , Ja til indremedisin og ja til ytterligere spesialisthelsetilbud i Alta». Vi registrerer med stor glede at den nye direktøren i Finnmarkssykehuset åpner for å legge enda flere spesialisthelsetilbud til Alta. Det gjør oss optimistisk, og det ville være synd om et faglig ja til utvikling av spesialist helsetilbudet i Alta, skal bli stoppet av et politisk vedtak. Det ønsker ikke vi i Alta Ap, og det vil overraske meg svært om Finnmark Arbeiderparti fortsatt står på sine tidligere vedtak når vi kommer til 1. nov.