Finnmarking tiltalt for å ha tent på sin egen hytte mens datteren sov i hytta

Øst-Finnmark tingrett i Vadsø.  Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

nyheter

En mann er tiltalt etter den såkalte mordbrannparagrafen etter at han tente på sin egen hytte i Sør-Varanger mens datteren lå og sov i hytta.

Politiet fikk melding om brannen i Bugøyfjord i Sør-Varanger klokken 5.35 den 8. april i år, og alle nødetater og redningshelikopter ble sendt til stedet. Hytta var overtent da nødetatene kom fram.

Mannen i 50-årene var ifølge tiltalen full da han helte bensin flere steder i hytta mens hans mindreårige datter lå og sov i andre etasje. Mannens fraseparerte kone har ifølge iFinnmark forklart at mannen hadde helt bensin rundt i hytta før hun og mannens svigermor kom til stedet. Da de ankom, fortsatte han å helle bensin, før han tente på med en lighter.

Alle kom seg ut før hytta ble overtent, og ingen ble alvorlig skadd i brannen. Hytta ble imidlertid totalskadd.

Etter å ha tent på hytta, skal mannen ha tatt med seg en ladd hagle og kjørt av gårde på en snøscooter. Han ble funnet liggende i snøen ved siden av snøscooteren etter å ha kjørt inn i et tre.

Mannen er nå blant annet tiltalt etter den såkalte mordbrannparagrafen, for uforsiktig omgang med skytevåpen og for kjøring i påvirket tilstand.

Mannen erkjente først straffskyld for ildspåsettelsen, men i mai skrev iFinnmark at mannen trakk erkjennelsen og nå kun erkjenner de faktiske forhold.

– Han var veldig beruset og skulle skremme noen i en ekstrem situasjon, sa mannens forsvarer, advokat Tom Barth-Hofstad.

Saken går i Øst-Finnmark tingrett fra 17. til 19. november. (©NTB)