Bekymret etter pasientflukt, ber folk ha samme terskel som før for å kontakte fastlegen

Etter at Norge ble stengt ned stupte besøkene hos byens fastleger. De frykter at pasienter med alvorlige sykdommer ikke får hjelp.

Venterommene ved fastlegekontorene er stort sett tomme nå, som et av mange tiltak for å hindre koronasmitte her. Ingunn Heggheim (t.v) og Anne Davidsen ved Byhagen legesenter håper folk kan ta kontakt som før, ved mistanke om sykdom eller annet som påkrever legens oppmerksomhet.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Allerede dagen etter at ordren om «lockdown» av Norge ble gitt 12. mars i år raste antallet henvendelser til og konsultasjoner ved Byhagen legesenter og andre av byens fastlegekontorer. Etter påske, drøyt en måned senere, har pasienttilstrømmingen begynt å ta seg opp, men fortsatt frykter fastlegene Ingunn Heggheim og Anne Davidsen ved legesenteret at mange kvier seg for å ta kontakt.