Gir 20.000 kr, og utfordrer andre bedrifter til å bidra

Lana Stock (t.h) i Jul med mening er glad og rørt etter at Sparebank1 Nord-Norge stilte opp med 20.000 kroner. – Det er et flott prosjekt vi gjerne vil støtte, sier Sølvi de Jong. 

nyheter

Sparebank1 Nord-Norge har bestemt seg for å bidra med 20.000 til aksjonen Jul med mening, og sender samtidig stafettpinnen videre.

– Det var litt av en telefon å få fra Sølvi. Vi smilte bredt fredag ettermiddag etter at hun hadde ringt, medgir Lana Stock, en av ildsjelene i innsamlingaksjonen Jul med mening.

Håndsrekning

Ildsjelene har gjennom mange år sørget for at flere skal få en hyggelig jul, gjennom innkjøp av gaver og mat som fordeles på de som trenger en håndsrekning.

– Dere gjør en fantastisk jobb for mange altaværinger, sier Sølvi de Jong på vegne av Sparebank1 Nord-Norge.

Utfordring

Jul med mening håper at bedrifter i Alta utfordrer hverandre.

– Det gir oss litt ro i sjela å gå gaver fra næringslivet. Man tenker jo litt sånn at man ikke klarer å få inn nok penger, innrømmer Lana, som roser banken for bidraget.

– Bedrifter har jo forskjellig økonomi. Alle kan jo ikke gi så mye, men hvert eneste bidrag betyr noe for oss, sier Lana.

– Når vi sender stafettpinnen videre, må poenget være at bedriftene gir etter evne og muligheter. Det varmer uansett, sier Sølvi.

Vil gjerne være med

Sparebank1 Nord-Norge arrangerte i fjor en konsert med Alta Vocale, der inntektene gikk til Jul med mening, der de også la et pengebeløp på bordet.

– I år har vi ikke mulighet til å arrangere konsert, men vil gjerne være med, sier de Jong, som forteller at banken lenge har vært opptatt av prosjektet Samfunnsløftet, der de gir noe tilbake til den nordnorske befolkningen. Dette prosjektet er perfekt i så måte.

Lana forteller at Jul med mening har satt en deadline til 3. desember for innsamlingen. Det tar nemlig sin tid å få alle brikkene på plass, inkludert innkjøp og utkjøring.