Starter arbeidet med å frakte ned vraket

Havarikommisjonen er ferdige med arbeidet på ulykkesstedet.

Et av Forsvarets Bell-helikoptre flyr over ulykkesstedet.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Tirsdag formiddag opplyser politiet at arbeidet med å frakte helikoptervraket ned fra ulykkesstedet er ventet å starte i 12-tiden.

– Havarikommisjonen vil transportere deler fra helikopteret som styrtet i Alta ned fra ulykkesstedet i dag. Arbeidet forventes å starte i 12-tiden. Transporten vil skje med helikopter fra ulykkesstedet og blir lastet på lastebil på parkeringsplassen ved golfbanen, skriver politiet i en pressemelding.

Havarikommisjonen opplyste mandag at deler av ulykkeshelikopteret vil bli sendt videre til Kjeller for videre undersøkelser. Det er foreløpig uklart når dette vil skje.

– Helikopterets motor, girboks, hale og andre komponenter skal tas med tilbake til Havarikommisjonens kontorer på Kjeller ved Lillestrøm, sa avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Statens havarikommisjon til NTB mandag kveld.

Arbeidet ble avsluttet sent mandag kveld.

– Det fysiske arbeidet på stedet er ferdig. Vi jobber fortsatt bredt med å samle informasjon, sier lensmann Øyvind Lorentzen til VG.

Politiet understreker at både mediene og andre som drar til stedet må holde god avstand til området der lastingen skjer. Dette av hensyn til Havarikommisjonens arbeid.

– Det er fortsatt flyforbud og ferdselsforbud i en radius av 500 meter rundt ulykkesstedet. Ulykkesområdet vil bli ryddet før det frigis for alminnelig ferdsel, skriver politiet.

Politiet gjennomfører i dag flere vitneavhør.

– De nærmeste dagene vil vi fokusere på å sammenholde alle opplysningene vi har fått inn gjennom tekniske funn og vitneavhør, sier Lorentzen til VG.