– Vi har snapchat-bilde tatt 1,5 minutter før ulykken

Lensmann Øyvind Lorentzen sier at bildet ikke indikerer at noe er galt med helikopteret.
nyheter

På pressekonferansen mandag ettermiddag kom det frem at politiet har avhørt mange vitner og fått tilgang til mange bilder og videoer fra snapchat.

– Det siste bildet er tatt bare 1,5 minutter før ulykken. Det er ikke mulig å se noe som indikerer problemer med helikopteret, sier lensmann Øyvind Lorentzen.

Det eneste politiet med sikkerhet kan si, er at helikopteret har gått i bakken, ikke i en fjellvegg.

Alle fraktet til Tromsø

Alle de omkomne er hentet ned fra fjellet og fraktet til Tromsø.

– De omkomne er fraktet til Tromsø for identifisering og obduksjon, og vi forventer at arbeidet blir fullført i løpet av denne uka, sier lensmannen.

Det var først mandag at politiet gikk ut med navnet på den femte ungdommen, 22 år gamle Benedikte Hyld Mella. Ennå har man ikke gått ut med identiteten til den 27 år gamle piloten.

Dårlig vær

Havarikommisjonen jobber utover kvelden så langt lys og vær tillater det. De vil fortsette tirsdag, og har også bistand fra den franske havarikommisjonen og produsenten av helikopteret og av motoren.

– Selv om to døgn siden ulykken, er vi fremdeles i den innledende fase, fordi det er krevende arbeid, mye detaljer som skal klarlegges og ulykkesåsted som skal håndteres forsvarlig, i tillegg til værmessige utfordringer idag. Det er krevende å gjennomføre arbeidet på stedet, og det tar litt lenger tid enn vi hadde forutsatt, sier Lorentzen.

Han forklarer den brede etterforskningen som naturlig, et fokus de har hatt helt siden lørdag. Derfor er detaljer i luftfartstillatelser, teknisk stand, eventuelle begrensninger i sertifikatene en del av etterforskningen.

– Vi har gjennomført søk i området rundt helikopteret, fordi vi var interessert i å gå bakover i flyruta til helikopteret og se etter deler som var ramlet av og som kunne gi svar på årsakssammenheng. Vi har ennå ikke funnet noen deler som kan ha falt av, sier han.

Dette arbeidet vil bli videreført i dag og videre i morgen.