Dette tjente direktørene i Altas 100 største bedrifter

Entreprenørene høster av fruktene, men slett ikke alle tar ut høye lønninger.

ENTREPRENØRENE TOPPER: Flere av byens direktører innen bygg- og anleggsbransjen er «selfe made» – og høster fruktene av sine investeringer. Roy-Yngve Thomassen (t.v) står oppført med en lignet inntekt på 5,57 millioner kroner. Svein Thomassen (i midten) rundet 100 millioner i formue, mens Anlegg Nord-direktør Christian Oskarsson (nummer 2 fra høyre) er ilignet en inntekt på 936.000 kroner. Også Arvid Sætrum Thomassen (helt til høyre) har til smør på skiva, 2.16 millioner er hans lignede inntekt. Vi har ikke sjekket skattetallene til Lars Erik Thomassen (bak, t.v) og tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).   Foto: Arkiv

nyheter

I forbindelse med slippet av skattetallene for 2017 kan du i tabellen nederst i saken se inntekten til direktørene i de 100 største bedriftene med registrert selskapsadresse i Alta (lista ser best ut på stor skjerm, red. anm). Bedriftene på lista omsetter for mellom 1,54 milliarder (Ishavskraft AS) og 23 millioner (Arnesen Betong AS). Selskapene omsatte i snitt for 114 millioner, snittlønna til direktørene er på 1,31 millioner kroner (lignet inntekt).