– Innbruddstyven slo meg i hodet med en jernstang

Trygve tok opp jakten i bare boxershortsen.

TOK OPP JAKTEN: Trygve Digre Berg nektet å la innbruddstyven unnslippe. Som takk ble han tildelt et kraftig slag i hodet med en jernstang.   Foto: Privat

nyheter

Trygve Digre Berg og kona opplevde i natt noe de fleste av oss bare ser på film.

– Det var rundt klokka 2 i natt at kona våknet av lyder i huset. Jeg stod opp og oppdaget en mann som romsterte rundt i huset. Jeg begynte å løpe etter han inne i huset, men han løp ut og jeg etter. Da jeg klarte å ta han igjen snudde han seg og slo med i hodet med en jernstang. Jeg var så full av adrenalin da at jeg ikke merket slaget, så jeg la han i bakken og ropte om hjelp, forklarer en omtåket Trygve Digre Berg fra sykehussenga ved Hammerfest sykehus torsdag morgen.

Politigata

– Heldigvis bor det fullt av politfolk i gata der vi bor, så det kom en nabo til, som er politimann, og hjalp meg å avvæpne han. Mannen hadde også kniv på seg, forteller Digre, som under jakten på innbruddstyven naturlig nok var nokså lettkledd.

– Jeg løp jo ut i bare boxershortsen, så da satt jeg der på veien midt på natta og holdt tyven i bare trusa, forteller den handlekraftige karen, som jobber som lærer og ellers er en sporty og veltrent fyr.

Glemt å låse vaskeromsdøra

Digre og kona bor i Steinfossveien i Øvre Alta, og natt til torsdag hadde de glemt å låse vaskeromsdøra før de la seg.

– Før vi våknet hadde han vært rundt i huset og rasket med seg lommebøker og han hadde også vært i nøkkelskapet og tatt bilnøklene, så hadde vi ikke våknet ville han nok tatt bilen og stukket av, mener Digre, som oppfordrer folk til å ikke være naive eller sløve.

– Her er det bare å skalke alle luker og låse inne det man ikke vil miste. I vårt tilfelle kom politiet raskt til stede, fordi de hadde patrulje ute, sier Digre, som berømmer politiets innsats.


Flere pågrepet for besittelse av narkotika

I løpet av natten har politiet pågrepet fire personer.


SLAG I TINNINGEN: Formen til Trygve Digre Berg skal være bra, til tross for at han ble slått med en jernstang i hodet av en innbruddstyv.   Foto: Privat

Digre forteller til Altaposten at formen er bra til tross for den harde slagt i hodet. Før vi rekker å spørre noe utdypende om helsetilstanden må han legge på røret fordi han skal inn til CT-scanning av hodet.

Ifølge politiet skal mannen som brøt seg inn ha vært ruset.

Til Dagbladet sier Berg at røntgen viser hjernerystelse og et lite brudd på skallen.