Søndag spurter sykkelløpet i retning Alta. Det betyr at flere tusen mennesker vil være samlet i sentrum. Og, for de som eventuelt er sugen på en grillskive eller lignende, så blir det store muligheter for det.

Sentral grill

Scandic hotell slår nemlig på stortromma med en egen grillvogn.

– Vi har fått Scandic-kjeden sin store grill som ankom i går, slik at de som har lyst på noe godt å grillet under løpet, kan nyte litt mat mens syklistene haster i mål i Alta sentrum, sier Stine Aae, som er soussjef. Ilag med konferanseansvarlig Marie Knudsen har hun fått ansvaret for den store grillvogna.

– Denne eies av Scandic sentralt og brukes på alle store arrangement, så den passer således perfekt til dette sykkelarrangementet, sier Knudsen.

Flyr inn grillkokker

Hun og Aae lover at alle som vil skal få sette tenna i det som legges på grillen.

– Den er stor og vi kan sikkert servere 3- 4000 matsultne, sier «grilldamene».

– Skal dere stå bak grillen?

– Nei, det kommer fem kokker som jobber sentralt i Scandic og disse kokkene er eksperter på grilling. Det betyr at det blir servert kvalitetsgrilling på høyt nivå, ler Aae og Knudsen.

– Blir det mat nok til alle?

– Ja, disse kokkene kom torsdag kveld til Alta fra Kirkenes som har hatt et lignende grillarrangement og de holder nå på med å forberede maten, sier Aae.

 Fem varme timer

Grillen er i drift allerede søndag formiddag.

– Vi holder åpnet i hele fem timer. Alt av mat er gratis og det betyr at man kan gjerne kan ta middagen i sentrum på søndag. Vi bygger opp en egen liten Artic Race-landsby med flere telt like ved målgang, for det kommer garantert til å bli en folkefest, sier Knudsen.

 – Hva serveres?

– Det blir mye spennende, blant annet serveres lammekjøtt, laks og klippfisk, så det blir noe for en hver smak, lover Aae.