Treffpunkt Alta er straks i gang igjen etter sommeren, opplyser Kreftforeningen på sine hjemmesider. Her fremgår det at neste samling er 21. august klokka 17-19, på Hjerterommet i Løkkeveien 9.

– Her treffer barna og undommene andre i liknende situasjon som kan skjønne følelser som skyld, angst og uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. Her treffer de også trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt, men praten skjer på barnas premisser: Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom, heter det i informasjonsskrivet.

Selv om deltakerne på Treffpunkt alle har tunge opplevelser med seg, er det lov å le og ha det gøy, understrekes det.

– På alle Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna er med på å bestemme.

Treffpunkt blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest, opplyses det på Kreftforeningens hjemmesider.

  • Tilbudet er for barn og unge mellom seks og 16 år, som har opplevd alvorlig sykdom i familien eller som ha ropplevd at noen nære har gått bort.

  • Kontaktperson i Alta er Laila Stigen -