Det blir liv og røre i bygda når Avzzi bygdelag inviterer til en spennende aktivitetsdag kommende lørdag.

Se moderne gårdsdrift

Bygdelaget har etter hvert tradisjon for å arrangere notfiske og demonstrasjon av kastenotbruk. I år blir det også gårdsbesøk med fokus på Jon Evald Hættas gårdsbruk på bakken ovenfor bygda.

– Han satser jo stort på helt nytt moderne fjøs og han inviterer til åpen gård fra klokka 10 til 14. Dette blir kanskje mest spennende for barna som får sjansen til å hilse på både kalver og kyr.

En enkel bevertning blir det også, sier medieansvarlig for bygdelaget i Avzzi, Klemet Klemetsen.

Det er allerede startet byggeaktivitet på gården til Jon Evald Hætta, der selskapet Nemo Tec AS skal stå for byggingen av det nye fjøset.

Notfiske og ridning

Aktivitetsdagens del 2 handler om hester og sikfiske. Sagt på en annen måte blir det etter klokka 12 en åpning av arenaen hvor notfisket skal foregå og det blir mulighet for ungene til å sitte på hest, som hesteeier Jip Mulder vil leie rundt i en paddock.

– Etter denne aktiviteten, som vil pågå et par timers tid, er det klart for notkast i Duremohkki, før vi går i gang med tilberedning av sik.

– Hele dagen vil bli preget av aktiviteter og lek for ungene, og rundt klokka fire på ettermiddagen vil vi arrangere finaler i de ulike konkurransene vi har arrangert.

– Fra halv fem og utover blir det underholdning, joik og sang og det vil blant annet bli en historiefortelling om bygdas første kjøpmann, Wisløff, som hadde butikk på det som kalles Vislatdievva, sier Klemetsen til slutt.

Han understreker at arrangementet er åpent for alle interesserte og ønsker velkommen på vegne av bygdelaget.

NOTA GREIES: Her er Ole Klemet Anders Hætta og sønnen Rolf Anders Hætta i gang med å greie ut ei not som skal brukes til sikfisket på lørdag. Foto: Privat