Anses som søppel

Båteiere etterlyses for fjerning fra fjæra.

FINE BÅTER: I sin tid var dette staselige småskuter, men nå kaller Loppa dem for søppel, selv om de e aldri så dekorative.   Foto: Loppa kommune

nyheter

Disse tre båtene har ligget både lenge og vel på land i Loppas skjærgård, om man kan bruke et slikt uttrykk. Loppa kommune har forsøkt å komme i kontakt med potensielle eiere av disse trebåtene, men verken annonsering eller forsøk på å finne eiere på folkemunne har lyktes.

Om båtene skulle være aldri så verneverdige, tross manglende vedlikehold, vil kommune nå betrakte dem som herreløst søppel.

Derfor vil Loppa kommune i løpet av høsten sørge for å få dem fjernet fra området innenfor moloen i Øksfjord, der de stadig ligger og soler seg, tjæreløse og sprukne, omtrent som solbrente sydenturister i flomålet.

Finner kommunen eierne i løpet av sommeren, vil eierne bli pålagt å fjerne båtene snarest, hvis ikke går de til den andre siden av floden i løpet av høsten.

NOTBÅT? Det skal være usagt om dette kan ha vært en notbåt som er brukt under sildefiske - i så fall vil den kunne fortelle mange historier om mangt et kast hvor havets sølv er heist ombord i moderskøyta.   Foto: Loppa kommune