Organisasjonen For Finnmark slår ring om fylkestinget og at Finnmark skal bestå som eget fylke.

Randi Karlstrøm som leder For Finnmark sa at organsasjonen er stolte og takknemlige for den innsatsen Ragnhild Vassvik har gjort for at Finnmark skal bestå som eget fylke. Hun overrakte blomster og en T-skjorte til Vassvik.

– Denne skjorta kan du bruke i hele sommer, sa Karlstrøm.

Jobbet for Finnmark

Torill Olsen som er en annen distriktskvinne som har engasjert seg i For Finnmark overrakte fylkesordføreren en støtteerklæring.

– Støtteerklæringa må du lese og den handler om Finnmark og den jobben du har gjort for at Finnmark skal bestå som eget fylke, sa Torill Olsen fra For Finnmark.

Vassvik kvitterte med en stor takk til alle som vil støtte et nei til å bli en del av Troms.

– Takker for støtten, det varmer og det styrker også å vite at dere står bak og foran og er blant oss i denne saken som skal behandles i morgen i fylkestinget. Det er viktig for oss å vite at vi har dere i ryggen og dere representerer et viktig mandag for oss i den veien vi skal gå videre sammen med de 87 prosentene som sa nei i folkeavstemningen, dette er vårt viktigste mandat i denne saken, sa Vassvik.

AKSJONIST: Ragnhild Vassvik fikk mange gode ord med på veien videre for et selvstendig fylke. Her er det Tor Bjørnar Henriksen som legger inn noen gode ord fra aksjonen For Finnmark, mens fylkestingsrepresentant Kurt Vikan fra Senterpartiet følger med i bakgrunnen. Foto: Magne Kveseth

Vil ikke la seg tvinge

Hun slo fast at det er viktig med støtte og et synlig bevis på at folk i Finnmark støtter henne i saken, der man ikke vil la seg tvinge til å bli slått sammen med Troms.

Leder for organisasjonen For Finnmark, tidligere stortingsrepresentant Randi Karlstrøm, sier de har lett med lys og lykte for å finne noe som vil gjøre det viktig å slå sammen Troms og Finnmark, men har ikke funnet noe.

– Når det gjelder bysatsingen til regjeringen så er det ingen motsetning mellom det å satse på hele Finnmark og også på bysatsning i Alta.

I støtteerklæringen skriver For Finnmark blant annet:

"Kraften i folks motstand er fundert på arven fra det våre forfedre og formødre har måttet tåle. Det har satt seg i våre gener. Historier om fattigdom, fornorskning, ressurs-ran, krig og avmakt og nedlatenhet og tusseladdstempel fra søringer og sentralmakta".